Rodi

Vlindorado vanaf Valentijnsdag geopend

De vlinders, zoals deze Morpho, zijn een lust voor het oog. (aangeleverde foto)

WAARLAND - Valentijnsdag is een uitgelezen dag om je geliefde te verwennen. Wat is er dan mooier dan op de openingsdag van het nieuwe seizoen van Vlindorado een bezoek te brengen aan één van de grootste vlindertuinen van Europa en samen te genieten van de juweeltjes die er rondvliegen.
De vlinders, vogels en exotische bloemen en planten geven bezoekers een idee van de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. Tussen de bloeiende heliconia’s, bananen bomen en nog veel meer exotische planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten, kleuren en maten op zoek naar nectar en fruit. Ook de grote volière met (sub)tropische vogels is een lust voor het oog. Behalve de vele vlinders, vogels en planten uit diverse werelddelen maken ook de vissen en schildpadden deze tuin tot een echte natuur beleving.

Leerzaam uitje

In de tuin staan educatieve bordjes met veel informatie over de vlinders en vogels en bij de entree kan een fotokaart meegenomen worden zodat jong en oud zelf op zoek kunnen gaan naar de meest voorkomende soorten. Ook is er een gratis speurtocht waarbij kinderen zelf kunnen ontdekken hoe de vlinders en vogels leven, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. Hierdoor is het bezoek aan de vlinder- en vogeltuin niet alleen een leuke, maar ook een leerzame ervaring. Wie geluk heeft kan zelfs een vlinder geboren zien worden in de 'poppenkast'.
Voor groepen zijn er speciale arrangementen samengesteld waarbij de vlinder- en vogeltuin gecombineerd kunnen worden met een workshop, lunch of een rondleiding door in hetzelfde pand gelegen anthuriumkwekerij van Dekker Anthuriums en de enige Papayakwekerij van Nederland.
Vlindorado, te vinden aan de Smeetsweg 12 in Waarland, is maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk ook eens op www.vlindorado.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 09 februari 2018 - 11:47