Rodi

Samen bouwen aan nóg beter arbeidsklimaat
Onderwijs, bedrijfsleven en gemeente slaan handen ineen

HEERHUGOWAARD - Het gaat economisch goed met het bedrijfsleven in Heerhugowaard. Maar de groei lijkt zijn plafond te naderen doordat aanwas van nieuwe medewerkers stokt. Het is steeds lastiger om nieuwe en extra medewerkers te vinden.
En toch levert het lokale onderwijs jaarlijks honderden specialisten af op de arbeidsmarkt. Wat er gebeurt is dat deze nieuwkomers op de arbeidsmarkt onvoldoende weten welke mooie carrièrekansen er in Heerhugowaard voor hen liggen. En dus zijn zij gefocust op de organisaties buiten de regio.
Om deze specialisten hier te houden dient er in een vroegtijdig stadium meer binding tussen onderwijs en bedrijfsleven te zijn. Hiervoor organiseren het onderwijs, de Bedrijfskring en de gemeente Heerhugowaard donderdag 12 april van 15.45 tot 18.00 uur een bijeenkomst op ROC Horizon College aan de Umbriëllaan 2 in Heerhugowaard. Er worden praktische actiepunten gepresenteerd die bijdragen aan de gewenste binding. Een unieke kans voor het lokale bedrijfsleven om hun toekomstige medewerkers nu al te ontmoeten.
Kijk voor meer informatie op www.bkhhw.nl/evenementen/verbinding_hhw.

Artikel geplaatst op maandag 26 maart 2018 - 11:09