Rodi

Heerhugowaard Sport kleurt groen

Sportcomplex De Draai behaalde het keurmerk de Gouden Green Key. (aangeleverde foto)

HEERHUGOWAARD - De sportcomplexen Waardergolf en De Draai, die onder de paraplu van Heerhugowaard Sport vallen, behaalden de afgelopen week beide het internationale keurmerk de Gouden Green Key voor het jaar 2018.
Accommodaties met een Green Key voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO. De normen richten zich op interne en externe communicatie, voldoen aan wet- en regelgeving, duurzaamheid in het management van de onderneming, gebruik van energie, milieu, gas en water, afvalmanagement, vervoer, food & beverage, textiel, papier, drukwerk en meer.

Verplichte en optionele normen

Voor alle bedrijven geldt dat zij moeten voldoen aan alle verplichte normen en een aantal optionele normen. De verplichte normen zijn basis milieunormen, zoals het registreren en besparen van (groen) gas, water en (groen) elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. De optionele normen gaan een stap verder. Hieronder vallen maatregelen zoals het gebruikmaken van duurzame energie en zeepdispensers of het zelf zuiveren van afvalwater.
In Nederland hebben bedrijven als Landal GreenParcs, verschillende hotelketens zoals NH hotels waaronder Krasnapolsky het keurmerk Green Key. De normen zijn vastgesteld door het bestuur van de stichting KMVK en voldoen aan de internationale normen van Green Key, die weer vastgesteld zijn door FEE International.

Artikel geplaatst op vrijdag 13 april 2018 - 11:46

Foto's