Rodi

Oproep aan basisscholen:
'Doneer schoolhek en help mee pleegouders werven'

REGIO - Parlan Jeugdhulp, William Schrikker Pleegzorg en het Leger des Heils pleegzorg roepen basisscholen in Heerhugowaard op om een spandoek aan hun schoolhek te hangen en zo aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders.
Meggelien de Weijer van Pleegzorg bij Parlan: ,,Scholen bouwen elke dag mee aan de toekomst van de kinderen. Dat is geweldig! Want ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Helaas is dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Sommige kinderen kunnen door omstandigheden tijdelijk niet thuis wonen. Gelukkig zijn er pleegouders, die deze kinderen dan een tijdelijk een ander thuis bieden. De gemeente Heerhugowaard draagt pleegzorg daarom een warm hart toe! Er zijn honderd nieuwe pleegouders nodig. Daarom is deze actie zo belangrijk."
Margriet Hoekstra, directeur van basisschool De Liereland in Alkmaar waar de actie eerder gehouden werd: ,,Scholen zorgen, net als pleegouders, voor een warme en veilige plek waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en thuis voelen. Als school steunen wij daarom de actie 'doneer je schoolhek' om pleegouders te werven. Ik hoop dat ouders zich afvragen 'Waarom zou ik het niet doen?'.
Scholen kunnen zich aanmelden voor een spandoek via pr.com@parlan.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 13 april 2018 - 14:51