Rodi

Parlan Jeugdhulp opent winkel in Middenwaard

Parlan opent in Heerhugowaard Voor-Elkaar vestiging. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Eigenlijk is Voor-Elkaar een etalage voor de producten en activiteiten van de Parlan afdeling Voor-Werk. De jongeren van dit jongerenloopbaancentrum staan in de winkel en verkopen de producten die zij zelf gemaakt hebben. Ook de winkelinrichting hebben de jongeren zelf getimmerd. De meubels zijn na te bestellen.


Voor-Elkaar is een kleine maar fijne ruimte waar koffie, thee en fris wordt geschonken. De eigengemaakte koek en chocolade producten zijn smaakvol. In de winkel kan met een paar collega’s vergaderd worden tijdens een kleine lunch (tosti's!). Ook (lokale) producten van andere organisaties zijn te koop.

Kansen

Jongeren van 16 tot 23 jaar die geen aansluiting hebben bij de arbeidsmarkt, leren in de winkel basisvaardigheden voor een baan. De afwisselende werkplek is een volgende stap richting betaald werk of terug naar school. En dat het werkt blijkt uit het verhaal van een jongere die wegens persoonlijke omstandigheden stopte met school. “Ik had niets of niemand om voor op te staan. Lag hele dagen in bed. Nu werk ik in de winkel en heb ik collega’s. Die laat je niet zitten omdat je je niet goed voelt. Het gaat nu beter met me. Ik durf weer te dromen.”
Maak onder het genot van een kopje koffie of thee kennis met een project dat jongeren op weg helpt naar een succesvolle toekomst. De opening van Voor-Elkaar is donderdag 17 mei vanaf 10.30 uur, Middenwaard 121 Heerhugowaard (schuin tegenover gemeentehuis).

Artikel geplaatst op woensdag 02 mei 2018 - 13:18