Rodi

Uniek A-mee-zing project
Organisatie Barbershop Singing Heerhugowaard

The Hugo Barber Ladies . (Foto: Beeldmaker- Hans Martens Photografie)

HEERHUGOWAARD - The Hugo Barber Ladies en The Hugo Singers stellen iedereen in de gelegenheid om kennis te maken met deze zangstijl. Het project start voor de vrouwen op 12 september en voor de mannen op 11 september in Heerhugowaard.


Belangstellenden studeren twee songs in, samen met het koor. Hiervoor krijgt men (digitaal) oefenmateriaal. Het is niet nodig muziek te kunnen lezen. Als afsluiting van het project zingen de deelnemers op 11 november mee met het koor tijdens het concert Love is all you need in De Cultuurkoepel in Heiloo.

Hoe werkt het?

Elke repetitieavond wordt gestart met enkele fysieke oefeningen ter voorbereiding op het zingen. Na het inzingen komt het echte werk: de songs. Een nieuwe song wordt de eerste weken gezongen met de bladmuziek erbij, daarna uit het hoofd. Thuis oefent men met het digitale materiaal. Daarnaast wordt tijd besteed aan de performance van een song. De repetities verlopen in een gezellige, ongedwongen sfeer.
Wat is barbershop?

Het is een zangstijl waarbij vierstemmig wordt gezongen zonder instrumentale begeleiding(a capella). De op één na hoogste stem, de lead, zingt de melodie. Daarboven zingt de tenor een hoge stem. De bas zorgt voor een solide ondergrond en de bariton vlecht zich tussen de stemmen door. Elke song heeft variatie in dynamiek, tempo en ritme. Dat maakt het zingen uitdagend en afwisselend.
Meer informatie zie de advertentie.

Artikel geplaatst op maandag 23 juli 2018 - 14:07