Rodi

Informatiebijeenkomst over huidkanker

(aangeleverde foto)

HEERHUGOWAARD - Huidkanker komt in ons land steeds vaker voor. Het is de meest voorkomende vorm van kanker: één op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven huidkanker. In vijftien jaar tijd is het aantal mensen dat de diagnose huidkanker krijgt verviervoudigd van 15.000 naar ruim 55.000 personen per jaar. Het melanoom, de meest agressieve vorm, is zelfs de snelst groeiende vorm van kanker in het algemeen.
Dinsdag 25 september organiseert Centrum Oosterwal in Heerhugowaard een gratis informatiebijeenkomst over huidkanker. Aan de hand van beeldmateriaal bespreekt dermatoloog Jeroen Edelbroek diverse vormen van huidkanker. Tijdens de bijeenkomst komen de meest voorkomende vormen van huidkanker aan bod; hoe deze te herkennen zijn, wat de oorzaken zijn en hoe ze behandeld worden. Er is aandacht voor preventieve maatregelen en er kunnen vragen gesteld worden.
De informatiebijeenkomst begint om 16.45 en duurt tot 18.00 uur. Centrum Oosterwal is te vinden aan het Stationsplein 49 in Heerhugowaard. Graag vooraf aanmelden via info@centrum-oosterwal.nl of 072-5157744. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Artikel geplaatst op maandag 17 september 2018 - 13:29