Rodi

'Deskundige incasso is ons vak'
Familiebedrijf beschikt over 60 jaar kennis

HEERHUGOWAARD - "Ik vind het jammer dat er over onze branche nog altijd een zweem van negativiteit hangt. En dat is nergens voor nodig, want wij hebben juist te maken met zeer tevreden klanten. Hoe prettig is het als ondernemer om niet zelf achter je onbetaalde rekeningen aan te hoeven gaan? Wij nemen dit werk graag van onze klanten uit handen. Met onze decennialange ervaring ontzorgen wij hen volledig op uiterst nette wijze."


Aan het woord is Eric van de Donk (51), derde in lijn van eigenaren van DB Incasso. "Mijn opa startte ooit met een incassobureau en twee van zijn drie zoons gingen met hem mee, waaronder mijn vader. Dat ook ik in de branche zou gaan werken, was voor mij een complete verrassing", herinnert Eric zich. Lacht: "Ik kon bij mijn vader aan de slag als vakantiekracht en omdat het me makkelijker leek dan bollen rapen, ben ik dat avontuur aangegaan. Maar ik wist al heel snel dat wat ik ook zou doen, ik het ab-so-luut niet in deze administratieve hoek ging zoeken."
Eric stapte in de horeca en deed dat met veel plezier totdat hij vader werd van een zoon en dochter. "De combinatie van 's avonds werken in de horeca en het onderhouden van een gezin was een lastige. Dus toen mijn vader iemand nodig had in het bedrijf heb ik daarvoor gekozen. Vanaf dat moment begon ik het leuk te vinden omdat ik steeds meer grip en zeggenschap kreeg."

Oplossen


Inmiddels runt jurist Eric van de Donk zijn DB Incasso met nog een juriste en een aantal stagiaires. "We zijn een leerbedrijf en dat zie ik als een enorme versterking. Waar ik de kennis van het vak beheers, weten de jonge mensen van achttien à negentien jaar álles over computers. We kunnen dus - ondanks de generatiekloof - veel van elkaar leren." Het feit dat DB Incasso een familiebedrijf is ziet Eric in zijn branche als een enorm voordeel. "Wij proberen te allen tijde de kosten voor de schuldeiser te beperken, zodat een deurwaarder er uiteindelijk niet aan te pas komt. Dat doen wij door te praten en vooral oplossingsgericht te werk gaan. Een ruzie in de familie los je ook op door te praten en niet door om je heen te slaan."

Langdurige relaties


Door de jaren heen bouwde DB Incasso een solide basis op waar langdurige relaties - zowel grote als kleinere opdrachtgevers - met de regelmaat van de klok aankloppen. "Ik ben er trots op een aantal grote klanten, waaronder Hertz Automobielen Nederland BV, tot onze klantenkring te mogen rekenen, maar ook de zelfstandige ondernemer is van harte welkom. Wij houden van persoonlijk contact, bedienen ons van een vriendelijke aanpak en bieden een goede prijs/kwaliteitverhouding. Wij vragen zeker niet de hoofdprijs voor onze diensten zodat het toegankelijk is voor iedereen. We hanteren daarbij een unieke all-in formule. Natuurlijk is groei in ons klantenbestand welkom, maar we willen vooral het familiebedrijf blijven. Daar waar de klant géén nummer is. Het sociale aspect van dit vak is juist wat me het meest aanspreekt. Soms word ik op de vrijdagmiddag gebeld door een klant. Gewoon voor een kletspraatje. Dat is toch gewéldig?"
Zie voor meer informatie: www.donkbot.nl
Adres: Stationsplein 99-264, 1703 WE Heerhugowaard. Telefoon: 072-5746666.

Artikel geplaatst op zondag 21 oktober 2018 - 08:07

Foto's