Rodi

Zeven uur live muziek met ROCK100

Crane Lane is één van de deelnemende bands aan de ROCK100 Aller Tijden. (Foto: Eva Former Fotografie)

HEERHUGOWAARD - Tien bands, twee podia en honderd hits. Dat is kort samengevat waar de ROCK100 voor staat. Tien Noord-Hollandse bands staan, samen met presentator/vinyl-dj Johan Schoterman (bekend van de Zwarte Cross), garant voor de perfecte uitvoering van 100 rockhits. Van AC/DC tot ZZ Top. Ruim zeven uur live muziek, zaterdag 10 november in Palm Beach Heerhugowaard.


Jos Baltus van het Heerhugowaardse bedrijf Partybookers.nl is initiatiefnemer en organisator. Hij legt graag uit wat de aanleiding is geweest voor de ROCK100: "In de jaren tachtig en negentig werden de Noord-Hollandse podia nagenoeg elk weekend bezet door de vele bands die in de regio actief waren. Vooral coverbands waren erg populair in die tijd. (Hard)rock was in de jaren zeventig zeer groot. Grote namen als Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath en Queen spreken nog steeds tot de verbeelding. Maar ook in Nederland kwamen toonaangevende bands op, denk maar aan Focus, (toen nog) The Golden Earrings, Brainbox, Shocking Blue en vele andere."

Beproefde formule

In de jaren tachtig en negentig werden de eerste evenementen georganiseerd waarbij meerdere bands het podium beklommen om de beste (rock)hits te gehoren te brengen. De ROCK100 is dus eigenlijk een 'beproefde formule' maar dan in een nieuw jasje, volgens Baltus. "We bieden regionale bands de kans zich te presenteren aan een groot publiek en dan ook nog op een prachtig podium, met een geweldig geluid en een dito lichtshow, zoals locatie Palm Beach Heerhugowaard dat biedt. Een unieke avond voor de (rock)muziekliefhebber!"
De ROCK100 'Aller Tijden' is zaterdag 10 november bij Palm Beach & Events aan het Strand van Luna 1 in Heerhugowaard. De deelnemende bands zijn Janssen & Janssen, Tea Rex, Snoake, Prime, Mainstage, Persona non Grata, Steal, Crane Lane, The Quest en Moorpark. Zorg dat je erbij bent en bestel op tijd tickets voor slechts € 15,- (ex.fee) per persoon in de voorverkoop via www.rock100.nl. Entreetickets zijn ook verkrijgbaar bij Primera filialen in de regio voor slechts € 15,-. Aan de deur kosten tickets € 20,-.
Meer weten? Kijk op www.rock100.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 01 november 2018 - 14:50