Rodi

Nieuwbouw Huygens College

Artist impression van het nieuwe schoolgebouw van het Huygens College. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Midden in Heerhugowaard, op het kruispunt van de Middenweg en de Zuidtangent, verrijst een prachtige nieuwe school. Na vele jaren van voorbereiding verhuist de 'locatie Bergmolen' van het Huygens College naar een nieuw gebouw dat in de zomer van 2019, bij de start van het nieuwe schooljaar, in gebruik wordt genomen.
Personeel en leerlingen van het Huygens College kijken hier enorm naar uit. Hoewel het bestaande gebouw een kenmerkende, vertrouwde sfeer heeft, is het in veel opzichten verouderd. De sterke punten van de oudbouw - de leerling-vriendelijke en persoonlijke sfeer - worden in de nieuwe school vertaald naar kleinschalige afdelingen en een lichte en warme uitstraling waar iedereen zich snel thuis voelt. De architect heeft zich voor het kleurgebruik laten inspireren door het Hollandse landschap met polders en duinen.

Dekkend wifi-netwerk

Het gebouw wordt duurzaam en energiezuinig. Daarbij wordt een zeer plezierig binnenklimaat gerealiseerd dat voldoet aan de strenge normen van de 'gezonde scholen'. Een belangrijke verbetering zijn de moderne ICT-voorzieningen zoals een dekkend wifi-netwerk. Hierdoor wordt het voor alle leerlingen mogelijk om tijdens de les met een laptop te werken. Verder heeft het nieuwe gebouw prachtige brede gangen waar ook werkplekken voor leerlingen worden gerealiseerd. De aula met vide wordt dé ontmoetingsplaats van deze nieuwe locatie van het Huygens College.
Nadat de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen al eerder nieuw werden gehuisvest aan de Umbriëllaan, zorgt de nieuwbouw voor vwo, havo en vmbo-tl er voor dat het gehele Huygens College kan blijven werken aan de ontwikkeling van het onderwijs, uiteraard met behoud van de traditioneel goede resultaten.

Artikel geplaatst op vrijdag 02 november 2018 - 10:16