Rodi

'Het moet beter dan goed'
Ant. Duijn Keukens levert zowel starters- als droomkeukens

"Een echt familiebedrijf met liefde voor het vak. Het plezier dat zij beleven om de mensen iets moois te leveren. Tel daar de vakkennis, het denken in oplossingen, maar ook de bereidheid om te leren en het vooruitstrevende aanbod bij op en je komt vanzelf bij Ant. Duijn Keukens uit!"

De vraag waarom Ant. Duijn Keukens al bijna 45 jaar een begrip is, wordt spontaan beantwoord door vertegenwoordiger Niels de Bruin van de overkoepelende inkooporganisatie, die in moderne showroom nét zijn rondje doet. "Wat leuk om dat eens van een ander te horen", glunderen Marjon Duijn en dochter Joyce die onder anderen verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen aan de voorkant van het Heerhugowaardse familiebedrijf. Echtgenoot en vader Toon is samen met zoon Maikel en een team van vakkundige medewerkers gespecialiseerd in de montage en alles wat daarbij komt kijken. "Dat doen ze met dezelfde passie als wij, want elk dingetje dat ook maar gedaan moet worden voor het leveren van de optimale keuken, moet beter dan goed", zegt Joyce overtuigend.

Beleving


In 2016 werd unaniem besloten de showroom aan de Hasselaarsweg volledig te strippen. Het gevolg: een voor Nederlandse begrippen innovatieve toonzaal met de meest uiteenlopende keukenopstellingen. Marjon: "Met het oog op de toekomst hebben we gemeend de showroom om te toveren tot een complete beleving voor iedereen die een keuken zoekt." Joyce: "Van de starter-, tot de droomkeuken en de kantinekeuken, alles is mogelijk. Er is niets leukers dan met mensen om de tekentafel te zitten en hun wens op papier te krijgen. Je kunt je keuken helemaal krijgen zoals je 'm in je hoofd hebt. En dan de reacties van de klanten die zien dat het echt allemaal kan, die zijn echt onbetaalbaar!"

Ontzorgen


Bij Ant. Duijn Keukens wordt niets aan het toeval overgelaten want het ontzorgen van de klant staat met koeienletters op de agenda. "We zijn een van de weinige bedrijven die bijna alles zelf doen. Denk aan het het verwijderen van de oude keuken en het installeren van de nieuwe. We vinden het belangrijk om alles zo goed mogelijk in eigen hand te hebben, zodat onze kwaliteit gewaarborgd blijft", legt Marjon uit.

Korte lijnen


Als voordeel van het werken in een familiebedrijf zien zowel moeder als dochter de korte lijnen die worden gehandhaafd. Joyce: "Op de werkvloer weten we precies waar iedereen mee bezig is en dat is bijzonder prettig voor de klant. Als een van ons er onverhoopt niet is, neemt de ander het zo over. Dus de lijnen zijn echt héél kort. De andere kant van het verhaal is dat je het aan de eettafel thuis ook altijd over keukens hebt", lacht ze. "Maar dat is voor mij geen enkel punt, want volgens mijn moeder reed ik op piepjonge leeftijd al op m'n driewieler door de showroom, dus ik weet niet beter."
De toekomst van Ant. Duijn Keukens is met Joyce zeker gewaarborgd, want aan passie voor het vak ontbreekt het bij deze jongedame zeer zeker niet. "Ja, wat wil je? Het is me met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. En dat is maar goed ook, want er is niets mooiers dan met mensen omgaan en ze heel gelukkig de deur te zien uitgaan."
Ant. Duijn Keukens, Hasselaarsweg 21, 1704 DX Heerhugowaard. Tel. 072-5714108. www.antduijnkeukens.nl

Artikel geplaatst op zondag 25 november 2018 - 14:26

Foto's