Rodi

Dudink Brandbeveiliging: DBB denkt met u mee!

Bij het Alkmaarse bedrijf Dudink Brandbeveiliging ben je in goede en vooral veilige handen. Vader Fred en zoon Rick Dudink zijn op hun terrein een stabiele factor voor de regio en hun personeel. “We willen voor onze relaties een betrouwbare en deskundige partner blijven. Die twee zijn in onze beleving onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kwaliteit gaat bij ons altijd voor kwantiteit.”
Alkmaar - Dudink Brandbeveiliging is een bedrijf, dat alles op het gebied van brandbeveiliging installeert en onderhoudt. Van brandblussers tot elk merk AED en van BHV-cursussen tot brandmeldinstallaties. Fred en Rick zijn tien jaar geleden gestart als vader-en-zoonconstructie. Rick vanuit zijn achtergrond als brandweerman. Fred bracht zijn deskundigheid op commercieel en financieel terrein in. Dudink maakt niet alleen hun slogan ‘DBB denkt met u mee’ waar. Ze doen ook echt wat ze zeggen. De combinatie van denken en doen heeft de onderneming een gestage groei opgeleverd. Vanaf het begin is het een landelijk opererend bedrijf. Team Dudink Brandbeveiliging is een hecht team van zeer deskundige monteurs. Onder andere de schoonzoon van Fred en dus de zwager van Rick werkt ook in het bedrijf. “We hebben een informele, maar professionele werksfeer. Als monteur ben je onderdeel van onze familie. De nieuwe generatie Dudinkjes staat al klaar”, aldus Rick. “Die twee zijn weliswaar nog jong, maar we zouden het beiden erg leuk vinden als één van hen ons bedrijf later gaat voortzetten en waarom dan niet gezamenlijk? Niets moet, alles mag en de toekomst gaat dat uitwijzen.”

Ruimte


Bij Dudink Brandbeveiliging heerst een mens-tot-menscultuur. “Hier behandelen we onze klanten zoals we zelf behandeld willen worden”, vertelt Fred. “Wij geven onze klanten de ruimte. We vermijden schijnbinding door langdurige contracten. Een klant kan gewoon per maand zijn overeenkomst opzeggen. We staan voor echt klantcontact en persoonlijke service. Dat houdt in dat we snel reageren op offerte-aanvragen en dat klanten bij ons altijd een gratis adviesgesprek hebben voordat we een zakelijke relatie aangaan. We doen op een keurige manier business met mensen.” Vader en zoon Dudink ontzorgen hun klant door complementaire diensten aan te bieden. Ze maken heldere prijsafspraken en zijn heel transparant. “Dat houdt in”, zegt Rick, “geen verborgen kosten en geen onverwachte kosten achteraf. Zo weet de klant precies waar hij aan toe is. Bij ons alleen duidelijkheid gedurende de looptijd van de samenwerking.”

Vertrouwd


De monteurs van Dudink Bradbeveiliging zijn REOB-gediplomeerd en uitermate klantvriendelijk. Doordat ze lang bij Dudink in dienst zijn, komen ze vaker over de vloer bij de afnemers. Zo worden ze een vertrouwd gezicht binnen het te bezoeken bedrijf. Bij het jaarlijkse onderhoud lopen ze een gratis signaleringsronde, waarbij de betreffende monteur alle veranderingen in kaart brengt. “De monteur wijst de klant vervolgens op gewenste aanpassingen. Die doen we altijd in overleg met de klant”, licht Fred de gedegen werkwijze toe. “We plaatsen bij afgekeurd blusmateriaal een werkend leenexemplaar, zodat de klant altijd op een blusmiddel kan terugvallen bij calamiteiten.” Brandblusmiddelen hebben weinig prioriteit binnen de meeste ondernemingen, behalve als er rampspoed optreedt. “Het is een weinig sexy onderwerp, maar wij vinden het van levensbelang. Het is een basisvoorziening die je in orde moet hebben. Daar moet je als bedrijf op kunnen vertrouwen. Wij maken ons daar sterk voor,” laat Rick overtuigend weten. Veel marktpartijen zijn inmiddels overtuigd van de meerwaarde die Dudink Brandbeveiliging biedt. Fred en Rick zitten ook met de ‘grote jongens’ aan tafel. Dat is aan de ene kant te danken aan de CIBV/REOB- certificering en aan de andere kant aan de persoonlijke aandacht die ze hebben voor de klant. “Mond-tot-mondreclame doet de rest”, glundert Fred. “Dat wil best wat zeggen. We doen natuurlijk aan relatiebeheer en hebben geregeld contact met onze klanten. Waar we erg trots op zijn, is dat diverse verzekeringsmaatschappijen onze diensten adviseren. Daarnaast zijn we lid van diverse ondernemingsverenigingen en hebben we een mooie en trouwe klantenkring.”
Dudink Brandbeveiliging
Einsteinstraat 14F
1821 BZ Alkmaar
tel. 072-2600400
info@dudinkbrandbeveiliging.nl
www.dudinkbrandbeveiliging.nl

Artikel geplaatst op zondag 25 november 2018 - 11:22

Foto's