Rodi

Mode met goed verhaal
SARI Fair Fashion al twintig jaar begrip in regio

NOORD-SCHARWOUDE - SARI staat voor Samen werken Aan Rechtvaardige Import. Er zijn zeven zelfstandige SARI-winkels in Nederland, waarvan één in Noord Holland: SARI Fair Fashion Langedijk. Hier vindt men mooie eigentijdse kleding met respect voor mens en milieu. Heel modieus en nét een tikkeltje anders.


Klein begonnen met één rek in de Wereldwinkel, maar in ruim twintig jaar uitgegroeid tot een prachtige winkel aan de Dorpsstraat in Noord Scharwoude. Sari Fair Fashion Langedijk is een stichting. Een team van twaalf vrijwilligers runt de winkel: van inkoop, PR, boekhouding, styling en presentatie van de modeshows zowel in eigen winkel als ergens in Noord Holland, tot verkoop. Bij Fair Fashion krijgen producenten en arbeiders een eerlijk loon naar werken, zodat zij zichzelf kunnen voorzien in hun levensonderhoud: voeding, onderwijs voor hun kinderen. Ze werken onder gezonde en veilige omstandigheden en zonder discriminatie naar sekse, geloof of kleur. Er vindt geen kinderarbeid plaats, arbeiders mogen zich aansluiten bij werknemersorganisaties en afnemers sluiten langdurende contracten af met producenten.

Naadje van de kous

Naast Fairtrade zijn de meeste van SARI's producten gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). Dit houdt in dat de grondstoffen op schone grond, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen worden geteeld; en er mogen tijdens het verwerkingsproces geen stoffen worden gebruikt die schadelijk zijn voor mens en milieu. SARI Fair Fashion koopt uitsluitend in bij firma’s die voldoen aan eerder genoemde criteria. De belangstelling voor duurzaam geproduceerde mode neemt sterk toe; de consument is niet alleen modebewust maar ook maatschappelijk- en milieubewust en kijkt kritisch naar de herkomst van de kleding, en wil het naadje van de (duurzame) kous weten. Het team vrijwilligers van SARI Fair Fashion stáát voor wat ze draagt en gáát voor waar ze al meer twintig jaar heel goed in is: mode met een goed verhaal. Kom kennismaken, de koffie staat klaar!
SARI Fair Fashion, Dorpsstraat 547, Noord Scharwoude. Geopend dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Artikel geplaatst op donderdag 22 november 2018 - 10:02