Rodi

Hommage aan 250 jaar circus
Wintercircus Sijm zet tenten op in Heerhugowaard

(Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD – Wintercircus Sijm viert zaterdag 22 december zijn grote première in Heerhugowaard. Het verwarmde tentencomplex is inmiddels prachtig opgebouwd en sfeervol aangekleed met houtsnippers, smaakvolle decoraties en duizenden lampjes. Nog enkele dagen en het hooggeëerde publiek geniet weer van muziek, dans, acrobatiek en humor. Bij Wintercircus Sijm beleeft jong en oud het ware kerstgevoel!


Een uitstap naar het Wintercircus Sijm is een traditie geworden voor talloze gezinnen. Dat blijkt ook uit de kaartverkoop, want verschillende voorstellingen zijn inmiddels volledig uitverkocht. Het wintercircus Sijm presenteert dit jaar in haar blauw-gele tent de nieuwe productie 'Vive Le Cirque', een hommage aan 250 jaar circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en edelstenen. Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: een ontroerend paardennummer en spierkrachtacrobatiek waar men in menig sportschool jaloers op zou zijn. De beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens Circusfestival van Monte Carlo, blinkt uit in een combinatie van muziek en mimiek waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.
Als toeschouwer ruik je de paarden die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Jongleurs, magiërs, trapezeartiesten en hoelahoepkunstenaars vormen samen een geheel. De voorstelling wordt afgesloten met een adembenemend scherpschietnummer.
Entreebewijzen kosten standaard €19,- aan de circuskassa. Wie reserveert via www.circussijm.nl profiteert van internetkorting en betaalt per entreebewijs slechts €16,50 (ongeacht de leeftijd). Kinderen van 0 & 1 jaar gratis.

Artikel geplaatst op zondag 16 december 2018 - 16:27

Foto's