Rodi

Europese top bij Grand Prix Dansschool Biersteker

(Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Europese topparen binden zaterdag 9 februari de strijd met elkaar aan om de felbegeerde Dansschool Biersteker Trofeeën. Onder hen onder anderen de Litouwse favorieten Max Khuzhayarov & Natalia Savinkova, die de laatste jaren furore maken in het ballroomdansen. Zij moeten daarvoor wel afrekenen met onder anderen de Nederlanders Oscar Kraan en Leanne Blaas, die internationaal grote sprongen voorwaarts maken.


Ook verwacht organisator Rob ter Burg een boeiende confrontatie in de Latin American-categorie. Hier wordt een strijd verwacht tussen het Duitse paar Dmittri Serre en Anna Romanova en de Poolse kampioenen Marcin Wojtkowiak en Dominika Rucinska. Zij dienen wel af te rekenen met onder anderen de Hongaarse kampioenen Tamas Gellai & Darya Vorobchenko en de Nederlanders Marcus van Teijlingen en Jessica Maybury. In de klassen Classic Showdance en South American Showdance wordt vuurwerk verwacht. Zeker van de Duitse professionele paren mag wat verwacht worden. Menig Duits televisiestation besteedt aandacht aan deze populaire takken van profdansen. Reden waarom de oosterburen extra uren in de voorbereiding hebben gestopt. Aanvang 20.00 uur in Dansschool Biersteker.
Veel professionals gebruiken deze wedstrijd als mogelijkheid om zich in de kijker te dansen bij een internationaal gerenommeerd jurypanel en om zich te plaatsen voor het Europees en wereldkampioenschap. Onder de juryleden oud-Europees kampioen Alexander Zenkevich (Rusland) en oud-WK-finalist Guido de Smet uit België
Er zijn nog enkele toegangsbewijzen verkrijgbaar. De prijs bedraagt 30 euro. Kaartverkoop voor deze grootste profdanswedstrijd van Nederland bij Dansschool Biersteker aan de Industriestraat 8 in Heerhugowaard geschiedt aan de deur of telefonisch via 072-5744000.

Artikel geplaatst op maandag 21 januari 2019 - 09:10