Rodi

‘Werken met familie geeft een apart gevoel’
Er hangt een gezellig sfeertje bij Autobedrijf van Rijn

Het team, van Autobedrijf van Rijn. Van links naar rechts: eerste monteur Sam Schotten, in de auto Paul van Rijn, Patricia en Niels. (Foto’s: Vincent de Vries).

BROEK OP LANGEDIJK – Paul, Patricia, Niels en Tommie van Rijn. Eén familie van Rijn en allemaal, de een wat meer dan de ander, werkzaam in het Autobedrijf. Het viertal wordt gecompleteerd door Sam Schotten, eerste monteur en APK Keurmeester. Sam werkt er nu tweeënhalf jaar en voelt zich thuis bij de ‘Van Rijntjes’.


‘’En dan hebben we nog iemand, dat is onze dochter ‘Prinses’ Jazz”, lacht Patricia, die zich treffend uitdrukt over haar rol binnen de zaak: ‘Ik ben het cement tussen de stenen’. Ze vervolgt: “Jazz heeft al wel zakelijk inzicht, ondanks dat ze twaalf jaar is, maar ze heeft (nog) geen bemoeienissen met de zaak. Ze is alleen maar bezig met meidendingen. En onze zoon Tommie komt op vrijdagmiddag en zaterdag schoonmaken. Het is een mooi stel bij elkaar. Voor mij is het belangrijkste dat er onderling een goede sfeer is. En komen we overdag niet aan bepaalde gesprekken toe, dan kunnen we dat thuis verder oppakken.’’

Droom


Paul en Patricia van Rijn zijn geboren en getogen in Bergen. De eerste baan van Paul was bij Boots in Alkmaar en daarna bij Van de Bosch in Bergen en .hij was bij Martin Schilder chef werk plaats. en bedrijfsleider. ‘’Maar ik liep al een aantal jaren met het idee iets voor mezelf te beginnen. De droom kwam uit toen ik vijftien jaar geleden van start ging in een pand aan het Brede Plat. Pas twee jaar geleden verhuisden we met de zaak naar het Grotendorst en dat werkt heel prettig.’’ Bij binnenkomst wordt al snel duidelijk dat er een prima sfeertje hangt. De ontvangst is hartelijk, de koffie is lekker en wat nog belangrijker is: de klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. ‘’Dat is voor Paul heel belangrijk,’’ zegt Patricia.

De spil


Op de vraag hoe Patricia, Niels, Tommie en Sam tegen Paul aankijken is het antwoord duidelijk. Patricia: ‘’Paul is de spil van het bedrijf. Hij werkt zes dagen in de week en daarom is het mijn taak om in de gaten houden dat hij niet over het randje gaat. Een dagje vrij is toch het minste wat hij moet doen.’’ Niels studeert op maandag aan het Horizon College en werkt daarnaast als monteur. ‘’Ik wil in de nabije toekomst graag de vierjarige studie Bedrijfskunde gaan doen. Er wordt af en toe al voorzichtig gepraat over eventuele overname van de zaak en dan is het maar wat makkelijk als ik de benodigde papieren alvast op zak heb.” Naast de studie en werkzaamheden speelt hij zaalvoetvoetbal en gaat Niels drie keer in de week lekker fitnessen.

Camper onderhoud


Zakelijk gezien is Autobedrijf Van Rijn van alle markten thuis. Voordelige occasions, nieuwe auto’s, APK Keuringen, en belangrijk voor bezitters van een camper: groot onderhoud. Paul: ‘’We hebben al jarenlang ervaring met het onderhoud van campers en caravans. Wij zorgen voor gecertificeerd onderhoud, zodat de kampeerwagen snel weer veilig en comfortabel de weg op kan. ‘’Klanten kunnen bij ons terecht voor nieuwe en gebruikte auto’s. Ook bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een betrouwbare autoverzekering. Het aanbod varieert geregeld en een proefritje maken is altijd mogelijk. Ook een volledige financiering voor de auto behoort tot de mogelijkheden. Autobedrijf Van Rijn is dealer van Xenon lampen en led verlichting. Op dit moment een hot item. Kortom, een bezoek aan Autobedrijf Van Rijn loont is beslist de moeite.
Autobedrijf Van Rijn, Grotendorst 8, Broek op Langedijk, telefoon (0226) 314784.


Artikel geplaatst op donderdag 16 maart 2017 - 07:52

Foto's