Rodi

Suleyman Gögüs brengt nieuw leven in De Buizerd
‘Langedijk moet een tweede Giethoorn worden’

NOORD-SCHARWOUDE – Restaurant Hotel De Buizerd in Noord-Scharwoude krijgt een geheel nieuwe uitstraling. Met ingang van afgelopen zondag krijgt het restaurantgedeelte tevens een nieuwe naam; Skarwout. De nieuwe eigenaar is sinds 1 januari van dit jaar, Suleyman Gögüs. Hij is tevens mede-eigenaar van Sensa Zorg in Haarlem. Een man die grote plannen heeft met De Buizerd.


De in Zaandam geboren en getogen Suleyman Gögüs, woont in Haarlem en werkt in Amsterdam. “Mijn ouders komen uit Turkije en voordat ik met mijn onderneming Sensa Zorg van start ging, was ik actief in het jongerenwerk en het onderwijs. Door alle drukte op het gebied van zakendoen heb ik door tijdgebrek helaas mijn hbo-studie Sociaal Pedagogische hulpverlening niet af kunnen maken.’’ Bij Sensa Zorg werken maar liefst 130 medewerkers. ‘’Wij zijn een interculturele instelling die de hulpverlening voornamelijk richt op jeugdigen, ouderen, lichamelijk- en verstandelijk gehandicapten, chronische zieken, mensen met psychische problemen, mensen met verslavingsproblemen, mensen met dementie en op vrouwen in de kraamtijd in de regio’s Amsterdam, Haarlem, Hoorn en Zaanstad.’’ Een nieuwe loot aan de Gögus-stamis nu De Buizerd met een andere naam voor het restaurant:‘Skarwout’. Waar komt deze naam vandaan? ’’Ik heb begrepen dat Noord-Scharwoude heel vroeger de naam Skarwout droeg. En die naam is prachtig,’’ lacht Suleyman.

Giethoorn


Op het moment dat Gögüs hoorde dat De Buizerd te koop stond, wekte dat zijn interesse. ‘’Toen ik het pand de eerste keer zag was ik al verkocht. Ik hou van gebouwen met een authentieke stijl. Dat blijft ook in stand. We gaan wel van alles met het interieur doen. Naast het restaurant en het café willen we ook ruimte gaan maken voor een loungegedeelte, waarbij onze gasten zich heerlijk kunnen ontspannen. Zoals een kopje koffie drinken met eventueel een lekker gebakje. Dit alles ondersteund door de warmte van het haardvuur en geuraroma’s. Verder hebben we plannen om een buitenterras te ontwikkelen, compleet met verwarming, waardoor we ook in de koude wintermaanden gasten kunnen ontvangen. Het meest mooie is dat we van Langedijk een soort tweede Giethoorn willen maken. Er is in deze omgeving zoveel water en daar moeten we gebruik van maken. Kwaliteit leveren en het verlenen van service zijn belangrijke ingrediënten. Daarnaast kunnen de gasten gebruik maken van onze extraatjes, zoals heerlijk ontspannen varen in een bootje door het prachtige Langedijk.

Menukaart


De gehele menukaart krijgt een ander aanzicht. Het ontbijt wordt een stuk uitgebreider en ook de lunchkaart en het diner gaan er anders uitzien. Het hotel telt twaalf kamers. Dat blijft zo. ‘’Ik ben erg trots op het feit dat we De Buizerd in handen hebben en onze vernieuwende plannen kunnen uitvoeren. Het gaat echt fantastisch worden en we hopen natuurlijk dat we niet alleen de bewoners uit Langedijk en omgeving mogen ontvangen, maar uit heel Nederland. We denken dat De Buizerd heel veel te bieden heeft. Heerlijk in de zomermaanden varen door het mooie Langedijk, lekker eten, wat drinken en inspirerende gesprekken voeren. We gaan zorgen voor de juiste kwaliteit, het verlenen van service, een goede kok en vriendelijke mensen in de bediening. Dit alles is geen probleem. We gaan er met z’n allen helemaal voor. De intentie is om de Buizerd echt op de kaart te zetten. Het personeel is informeel en vriendelijk en zowel de bediening als het keukenpersoneel is gekleed naar behoren. Keukenpersoneel in witte buizen met daarop een logo. Het bedieningspersoneel draagt alleen een overhemd/blouse in een kleur. Het schoeisel is zwart/donker van kleur, hetgeen zorgt voor een nette uitstraling.’’
Hotel Restaurant De Buizerd,
Spoorstraat 124,
Noord-Scharwoude,
Telefoon (0226) - 312388

Artikel geplaatst op woensdag 05 april 2017 - 10:03

Foto's