Rodi

‘Elke les moet een feestje zijn’
Verkeersschool RoAD al vier jaar een begrip in de regio

He team van instructeurs: van links naar rechts: John Stammers, Roos Dijkman, Paul Rookhuijzen en Peter van Steen.
(Foto's: Vincent de Vries/RM).

OUDKARSPEL – Verkeersschool RoAD uit Oudkarspel biedt een breed aanbod aan lessen. De leerlingen worden niet alleen opgeleid voor diverse rijbewijzen, ook is RoAD actief met vaardigheidstrainingen voor aanhanger en motor, opfris- en opstapcursussen voor de auto en motor.


Paul Rookhuijzen (61) is eigenaar en instructeur. ‘’In maart 2013 ben ik de Verkeersschool gestart. Daarvoor heb ik jarenlang gewerkt bij de politie, onder andere als wijkagent, maar ook was ik maatschappelijk werker en manager bij een groot bedrijf. Mijn allergrootste hobby was en is nog steeds het motorrijden en dan specifiek in de bergen. Als ik op de motor rijd zit ik er de hele rit met een brede glimlach op. Heerlijk is dat. Dat was vier jaar geleden eigenlijk ook de reden dat ik de verkeersschool ben gestart. Om die reden verzorgen John en ik dan ook Regiovaardigheidstrainingen en bergtrainingen voor motorrijders! Ik wilde graag mijn ervaring en plezier als bestuurder van zowel de auto als de motor delen met leerlingen. Mijn doelstelling is om een veilige en sociale bestuurder af te leveren, die meer kan dan alleen aan de eisen van het CBR voldoen. Een belangrijk gegeven daarbij is dat elke les voor de leerlingen een feestje moet en dat ze weer uitkijken naar de volgende les.’’

Uitbreiding

De Verkeersschool is in de omgeving van Langedijk inmiddels een begrip geworden en het team is uitgebreid van 1 naar vier instructeurs. Naast John Stammers en Peter van Steen is kortgeleden ook Roos Dijkman toegetreden tot het team van rijinstructeurs. John Stammers is mede-eigenaar van de motor- en brommerrijschool en geeft naast motor- en brommerles nu ook autorijles. ‘’Ik ben een motorrijder in hart en nieren en heb in 2001 besloten om van mijn hobby mijn werk te maken. Ik heb dertien jaar gewerkt bij een grote rijschool in Alkmaar en nu ben ik fulltime werkzaam voor Verkeersschool RoAD. Bij mij staat centraal dat de leerling opgeleid wordt tot een veilige en verantwoordelijke bestuurder.’’ Peter van Steen geeft autorijles en was voorheen muziek,-gitaardocent en psychiatrisch verpleegkundige. ‘’De laatste zeven jaar werkte ik bij een gerenommeerde verkeersschool waar ik veel ervaring heb opgedaan. Ik heb voor RoAD gekozen vanwege de hoge kwaliteit en aandacht voor de individuele leerling’’ Als laatste is Roos Dijkman in het team opgenomen en zij is auto-instructeur en zzp-er. Een enthousiaste ploeg die qua werk zeer professioneel aan de slag gaat, maar ook van een geintje houdt.

Renault Clio

Paul: ‘’Wij lessen in de Renault Clio diesel. We hebben voor deze auto gekozen omdat deze mooi, sportief is om te zien en fijn om in te rijden. De auto is voorzien vam airco en zeer geschikt voor zowel kleinere als langere mensen.Op dit moment hebben we drie Renaults Clio, alle dezelfde uitvoering, dus 1-op-1 uitwisselbaar. Verder maken we gebruik van vijf motoren, twee scooters, een lesaanhanger en een Volvo S80 automaat. Deze lesauto wordt gebruikt voor de aanhangerlessen en daarnaast voor automaatlessen. Wij bieden ook - en dat is misschien wel uniek - duolessen. Twee leerlingen lessen twee uren en om het half uur wordt er gewisseld achter het stuur. Zodoende leren ze ook van elkaar en zijn de kosten aanmerkelijk geringer dan bij reguliere lessen. Met de motor lessen we 1-op-1. Dus wij rijden achter die ene leerling en die krijgt dan de volle aandacht. Dit systeem bevalt ons uitstekend en wij onderscheiden ons daarmee van veel van onze collega’s. We zijn als rijschool erg flexibel. Zeven dagen per week kunnen de leerlingen lessen, door de week ook in de avonduren, daar zijn we echt niet moeilijk in. Ook is er de mogelijkheid om een spoedopleiding te volgen. In twee weken tijd veertig lesuren en dan het rijexamen.’’

Caravanlessen

De zomer staat voor de deur. Veel mensen gaan met de caravan op vakantie. ‘’En ook daar geven we les in. Wij noemen dat caravantraining. Heel belangrijk omdat veel mensen niet weten hoe om te gaan met het rijden met de caravan achter de auto. Na een paar uren les kunnen de mensen weer veilig en ontspannen de weg op.’’ Op het gebied van autorijlessen komen de meeste leerlingen uit de Langedijk en de motorrijlessen worden ook gevolgd door leerlingen uit wijdere omgeving. Ten slotte adviseert RoAD bedrijven in de regio met betrekking tot duurzaam en veilig rijden, beter voor iedereen!
Verkeersschool RoAd,
Beurtschipper 2,
Oudkarspel,
Telefoon: 06-44974710.

Artikel geplaatst op woensdag 12 april 2017 - 07:55

Foto's
Reacties (0)


Reageer