Rodi

'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…'

ZUID-SCHARWOUDE - Veel mensen komen in het najaar bij de opticien omdat ze denken dat ze nachtblind zijn. Dit kan, maar vaker is het werkelijkheid dat hun oogafwijking ’s nachts en tijdens de schemer anders is dan overdag. Hierdoor zien ze ’s nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien.
Dit verschil heeft te maken met de pupil, die ’s nachts groter is. De DNEye scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en ’s nachts.
De DNEye scanner doet niet één oogmeting. Het apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1.500 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden van de pupil. Daarnaast verkrijgt de opticien met de DNeye scanner extra informatie voor een eventueel leesdeel, zodat ook dit deel nog nauwkeuriger kan worden geslepen.

HD-glazen

De uitkomst van deze scan maakt een compleet nieuwe generatie glazen mogelijk. Dit is te vergelijken met de ontwikkeling van beeldschermen en fotocamera’s. Deze glazen doen hetzelfde. Ze geven meer details, meer kleur en meer contrast weer; niet alleen overdag, maar ook tijdens de schemering en ‘s nachts.’
De extra meetgegevens leveren niet voor iedereen evenveel winst op. De oogmeting met de DNeye scanner is gratis tijdens de speciale DNEye Roadshow, vrijdag 16 juni. Bel voor een afspraak met Keiser Optiek in Zuid Scharwoude via 0226-312390. Vol is vol.

Artikel geplaatst op donderdag 01 juni 2017 - 14:10