Rodi

Om Ferry’s Vis kan niemand heen
‘Alles wordt in onze eigen keuken iedere dag vers bereid’

BROEK OP LANGEDIJK – Jarenlang was visspeciaalzaak Ferry’s Vis in supermarkt Vomar in Broek op Langedijk bijna weggeduwd in een hoekje van de winkel. Maar sinds de verbouwing heeft Ferry’s Vis, onder supervisie van Wendy, een prachtige locatie gekregen. Aan de buitenkant van de supermarkt, waar wekelijks duizenden mensen langskomen, is het iedere dag een drukte van belang.


Wendy: ‘’Ik werk hier negen jaar en ik stond vrijwel alleen in de oude situatie. Maar deze verandering is geweldig. We hebben veel meer contact met de mensen en we zien veel meer nieuwe gezichten die af en toe een lekker visje komen halen. We zijn geweldig blij met deze nieuwe plek.’’ De enorme vitrine met veel verschillende vissoorten is overzichtelijk en ziet er uitnodigend uit. Naast de lekkerste gebakken vis kunnen de klanten bij Ferry’s vis ook terecht voor een uitgebreid assortiment maaltijden, maaltijdcomponenten, overheerlijke specialiteiten en kant-en-klare hapjes. ‘’Alles wordt in onze eigen keuken iedere dag vers bereidt,’’ zegt eigenaar Ferry, die samen met zijn vrouw bijna 37 jaar geleden in Alkmaar is begonnen.

Heerlijk buffet

Binnenkort een feestje? Met de vis- en saladeschotel kan een heerlijk buffet worden gemaakt. Maar Ferry’s vis heeft nog veel meer te bieden. Wendy: ‘’De tijden veranderen en daarom moeten wij ons ook aanpassen. We merken dat Langedijkers gek van vis zijn, maar ook van andere lekkernijen houden. Zoals: inktvisringen, mosselen, visfriet, zalm gebakken gamba’s, cajun reepjes en natuurlijk niet te vergeten de garnalen. Maar we maken ook broodjes. Bijvoorbeeld heerlijk Ciabatta broodjes, gevuld met gerookte makreel en overgoten met een lekkere Deense sandwichsaus en wat geraspte kaas. Verder verkopen we vispizza, tonijn- en zalmlasagne en ook de Quiche met zalm is een delicatesse.’’
Familiebedrijf

Ferry: ‘’Naast mijn vrouw Evelien werken ook onze zoons Sven en Björn in de zaak. Dat zijn toch onze opvolgers voor de toekomst. Maar we denken er nog geen moment aan om het stokje over te dragen. Het is een prachtig vak. We hebben goed contact met al onze klanten. We zijn de Noord-Hollandse visspecialist met vestigingen in Broek op Langedijk en Alkmaar. Naast onze winkels bevoorraden we ook een groot aantal Vomar filialen.
Ferry’s Vis webshop

Trek in lekker warm en vers gebakken vis? Meenemen voor de lunch of het avondeten. ‘’Ik zou zeggen kom eens langs,’’ lacht Wendy. Een heerlijke visschotel of andere lekkernijen kunnen ook via de website worden besteld. Kijk eens op de vernieuwde website. Op woensdag 14 juni worden belangstellenden uitgenodigd om de nieuwe haring te komen proeven. Compleet met een klein glaasje korenwijn.
Ferry’s Vis
Marktplein 3
1721 CK Broek op Langedijk
Telefoon (0226) 318738.
www.ferryvis.nl


(Foto's: Vincent de Vries/RM).

Artikel geplaatst op woensdag 14 juni 2017 - 10:47

Foto's