Rodi

Jubilerende Rotary doneert € 10.000,- voor zwemlessen

Vlnr. voorste rij wethouder van Langedijk Jasper Nieuwenhuizen, Rotary-voorzitter Jan Westenbrink, Els van Dam (bestuurslid JeugdSportFonds Noord Holland) en Teun van Etten (zwembad Duikerdel); achterste rij wethouder van Langedijk Bert Fintelman, Bart Lambert en Ramon Laponder van de Rotary, Arianne Niks van het JeugdSportFonds en Jurre Schieving van de Rotary. (aangeleverde foto)

REGIO - De Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk bestaat dit jaar veertig jaar. Reden voor iets extra’s. In overleg met Zwembad Duikerdel in Langedijk, het JeugdSportFonds Noord Holland en de gemeente Langedijk (via de MeeDoen Pas) zijn mooie afspraken gemaakt om meer kinderen waarvan de ouders het financieel niet kunnen dragen, in staat te stellen het A diploma te behalen. De Rotaryclub vindt zwemlessen in deze waterrijke omgeving eigenlijk een ten onterechte weggevallen basisvoorziening en helpt graag kinderen die nu buiten de boot vallen.
In de gemaakte afspraken is overeengekomen dat de kinderen zwemles krijgen tot en met het A-diploma. Woensdag 21 juni hebben de verschillende vertegenwoordigers de samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij Jan Westenbrink, voorzitter van Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk samenvat: ,,We hebben elkaar gevonden op Langedijker wijze - gewoon doen! - met een fantastisch resultaat voor de minderbedeelde jeugd." De getekende overeenkomst voorziet vooralsnog in een periode van maximaal twee jaar, waarbij de Rotary Heerhugowaard-Langedijk in samenwerking met de overige partijen gaat proberen dit initiatief te verlengen via toekomstige fondswervingacties.
Vanaf nu kan, via intermediairs, voor alle kinderen een aanvraag voor zwemlessen worden gedaan bij het JeugdSportFonds Noord Holland of via de MeeDoen Pas bij het zwembad zelf. Voor vragen kan iedereen terecht bij Zwembad Duikerdel of het JeugdSportFonds Noord Holland.

Artikel geplaatst op maandag 26 juni 2017 - 10:21