Rodi

Op ontdekkingsreis in Langedijk

Gezellige High Wine bij Wijndomein de Koen. (aangeleverde foto)

LANGEDIJK - In Langedijk valt veel te ontdekken, heel veel zelfs. Soms kan dat met behulp van de gidsen die groepen informeren over het rijke verleden. Natuurlijk kan men ook zelf op pad gaan. Een tweetal mogelijkheden deze keer belicht.
Museum BroekerVeiling heeft een zestal originele, elektrisch aangedreven akkerschuitjes in de verhuur. Varen met een elektrisch aangedreven schuitje is niet moeilijk. Na een korte uitleg kan men zelf als schipper een fluisterschuitje besturen! Voordeel is ook dat de aandrijving geluidsarm is en milieuvriendelijk. Er kunnen maximaal acht personen mee aan boord. Met het fluisterschuitje kan gevaren worden door het prachtige gebied rond de Noorderplas en de romantische Achterburggracht. Een andere mogelijkheid is om een Canadese kajak te huren bij restaurant De Kolenist en op eigen spierkracht op ontdekkingsreis te gaan.

High Wine bij De Koen

Tussen de koolvelden van Zuid-Scharwoude ligt het al elf jaar bestaande Wijndomein de Koen. Waar vroeger diverse soorten kool groeiden staan nu wijnranken. Iedere vrijdag en zaterdag van 15.00 tot 18.00 uur wordt daar een gezellige middag georganiseerd met wijn van De Koen (er zijn maar liefst zeven verschillende soorten!) en bijpassende hapjes op een mooi plekje in de wijngaard of op het verwarmde terras. In de loop van de middag neemt de wijnboer zijn gasten mee voor een leerzame rondleiding door de wijngaard en de wijnmakerij, waarbij hij van alles verteld over wijn, het verbouwen en verwerken daarvan en natuurlijk het drinken zelf. Regelmatig wordt een boottocht door een gedeelte van het Rijk der Duizend Eilanden georganiseerd, waarbij een bezoek aan De Koen een hoogtepunt is. Op www.wijndomeindekoen.nl staan alle details.

Artikel geplaatst op maandag 03 juli 2017 - 09:12