Rodi

Dorpswandeling Eerstelingenpad Broek op Langedijk

Bovenaanzicht van het historische landschapsreservaat Oosterdel. (aangeleverde foto)

BROEK OP LANGEDIJK - De gidsen van Stichting Toeristische Promotie Langedijk (STPL) hebben wederom een prachtige dorpswandeling uitgezet. Deze keer wordt een gedeelte van het Eerstelingenpad gevolgd. Via de Dorpsstraat met al die historische panden, prachtige Nederlands hervormde kerk en spannende doorkijkjes komt men aan het begin van dit historische pad.
Bij de sluis die de waterverbinding vormt vanuit Langedijk naar de rest van Nederland ligt de Museale Schuitenhelling. Daar krijgt men alles te horen en te zien over antieke schuiten en hoe vroeger op slimme wijze schuiten gebouwd werden. Ook zien de deelnemers aan de wandeling het historische en prachtige landschapsreservaat Oosterdel, met z’n 250 eilanden waar nog steeds biologische tuinbouw wordt toegepast. Er zijn nog enkele beroepstuinders en vele hobbytuinders dagelijks aan de gang, bijvoorbeeld om de bekende eerstelingen te verbouwen waar het pad zijn naam aan ontleed. In de verte is de monumentale watermolen te zien, die nog steeds functioneert. Het gebied is in beheer bij stichting Veldzorg Oosterdel.
De kosteloze wandeling is woensdag 2 augustus, de start is bij Museum BroekerVeiling om 19.00 uur. Dit evenement wordt aangeboden door de gidsen van STPL.

Artikel geplaatst op vrijdag 14 juli 2017 - 09:13