Rodi

Elfde openingstoernooi Judoschool EBI-Sports

Het seizoen is met het openingstoernooi officieel begonnen bij Judoschool EBI-Sports. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Bij Judoschool EBI-Sports uit Tuitjenhorn en Langedijk werd onlangs het elfde openingstoernooi gehouden. Deze keer werd het toernooi gesponsord door Dansschool Schavemaker uit Noord-Scharwoude.


De aanwezige judoka's van de judoschool waren in acht teams verdeeld in twee poules en speelden elk onder de naam van een land. Ook waren er deze keer judoka's van Dun Hong en Dschen Dui aanwezig. Elk team speelde drie wedstrijden. Na drie rondes werden de punten opgeteld en werden de finales gespeeld. In de finaleronde speelde Japan tegen Italië en Nederland tegen Duitsland. De troostfinale ging tussen Italië van Mats Timmerman en Duitsland van coaches Ronald en Luka v/d Zelm. Het was na vijf wedstrijden nog gelijk maar de laatste drie judoka's van Duitsland maakten het verschil en zo werd de uitslag 10-6 en mochten zij op de derde plaats staan.
Duitsland bestond uit: Thorre Klaver, Rayer van Duin, Kevin Vonhoff, Joyce Masteling, Bram Meereboer, Wout Rootjes, Sterk Delreu en Jaimy Pitstra. De vierde plaats was dus voor Italië: Nino Jak, Sem Sikkens, Jari Bergen, Rens Pronk, Luuk Bijl, Danny Visser, Wesley v/d Gragt en Guus Dekker. In de finale ging het tussen de teams van Bodine Sluijs met Japan en Jack Steensma met Nederland als titelverdediger.
In deze wedstrijd was het spannend want hij was al eerder op de dag gespeeld en nu wilde Nederland wel proberen te winnen. Helaas voor Nederland stond Japan al snel met 6-2 voor en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Het werd 10-6 en zo werd Nederland niet voor de tweede keer kampioen maar mocht Japan bij het elfde openingstoernooi van EBI-Sports op het hoogste schavot staan. Het team van Nederland bestond uit: Nikki Trouselot, Stijn Blom, Pieter Moerkerk, Ties Kruijer, Cas Dekker, Sem Brattinga, Bart van Duin en Chris Pancras. En de kampioenen van Japan waren: Lars van Opzeeland, Aaron de Rooij, Rens Droog, Stijn Rempt, Denys Bremmers, Ties Molenaar, Thijs Bregman en Thijmen Snip.

Regiocompetitie

Het seizoen is met het openingstoernooi officieel begonnen en Judoschool EBI-Sports gaat er weer hard tegenaan om dit seizoen goede resultaten te boeken. Afgelopen zaterdag werd ook al de eerste ronde van regiocompetitie gehouden in Hippolytushoef. Daar heeft het wedstrijdteam dat dit seizoen weer gesponsord is door Summica de eerste drie wedstrijden gewonnen. Het team bestond uit: Rayer van Duin, Finn Milhous, Stijn Rempt, Wout Rootjes, Ties Molenaar, Bart van Duin, Xander Goudsblom en Mats Timmerman.
Voor meer informatie over de judo- of groepslessen van EBI-Sports kan contact worden opgenomen met hoofdtrainer Frank Scholtes via 06 51 80 73 61 of kijk op de website www.ebisports.nl

Artikel geplaatst op maandag 25 september 2017 - 09:45