Rodi

Mobiele adviseurs op pad
Zo dichtbij is de Rabobank

Het team van mobiele adviseurs van Rabobank Alkmaar en omstreken. (aangeleverde foto)

REGIO - Als de klant niet naar de bank kan komen, dan gaat de bank wel naar de klant! Dat is het idee achter de mobiele adviseurs van Rabobank Alkmaar en omstreken. "De dankbaarheid die je in dit werk tegenkomt is hartverwarmend."
Hoe vaak kom je als bankmedewerker in een verzorgingstehuis? Of in een revalidatiecentrum? Chantal Bakker en Maaike Boelens van Rabobank Alkmaar en omstreken waren er laatst. Om via een volmacht ervoor te zorgen dat familie - tijdelijk - de bankzaken kon regelen van zowel degene die revalideerde als de zorgcliënt.

Mee blijven doen

Chantal en Maaike maken deel uit van het Team Mobiel Advies. Zeven adviseurs dagelijkse bankzaken die beurtelings in de regio op pad gaan om mensen te ondersteunen die niet naar een bankhal kunnen komen en digitaal te weinig vaardig zijn. Hun werkzaamheden omvatten behalve een volmacht regelen ook het openen van een betaalrekening en hulp bij internetbankieren. "Eigenlijk alle voorkomende bankzaken", licht Maaike toe. "Wij brengen alleen geen cash geld. Daarvoor is er de Rabo Geldservice. En zo nodig laten we ook andere specialisten van de bank langskomen."
"We zorgen ervoor dat mensen langer zelfstandig kunnen bankieren; dat ze mee kunnen blijven doen. Dat geeft een erg goed gevoel", vult Chantal aan.
Iets wegslikken

Eén ontmoeting staat Maaike nog helder voor de geest. De keer dat ze gevraagd was thuis bij een ernstig zieke man de financiën zo te regelen dat hij een kleine donatie aan zijn kinderen kon doen. "Daarna zei hij: 'nu kan ik rustig sterven'. Zo bijzonder, maar ik moest wel iets wegslikken."

Artikel geplaatst op vrijdag 17 november 2017 - 08:47