Rodi

Open dag bij sportparamedisch centrum ProFit

(aangeleverde foto)

NOORD-SCHARWOUDE - Sportparamedisch centrum ProFit houdt zaterdag 13 januari van 12.00 tot 15.00 uur open dag. Kom langs en maak kennis met het professionele team, doe de gratis gezondheidscheck of kom meer te weten over de beweegprogramma’s speciaal voor mensen met knie-, heup-, of rugklachten, of voor MS-patiënten.
Met trots vertelt Martijn van Hees over de verschillende trajecten die binnen sport- en fysiopraktijk ProFit allemaal aangeboden worden. ,,De afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die op een verantwoorde manier aan hun gezondheid willen werken. Wij maken gebruik van verschillende methodes en hebben een werkwijze ontwikkeld die mensen inzicht geeft in manieren om het lichaam zo gezond mogelijk te maken en te houden. Daarnaast maken we gebruik van de juiste meetinstrumenten om de deelnemers inzicht te geven in het proces en het uiteindelijke doel. En het mooie is, het werkt! De afgelopen jaren hebben we veel mensen weer op de been geholpen, of leren omgaan met bepaalde lichamelijke problemen."
Fysiotherapie is in een rap tempo aan het veranderen, vertelt Martijn. ,,Werd de patiënt vroeger nog veelal op de behandelbank behandeld, nu blijkt dat dit op lange termijn vaak geen permanente oplossing biedt. De fysiotherapeuten van ProFit werken met vernieuwde behandelmethodes. We starten een behandeltraject wel op een behandeltafel, maar gaan ook aan de slag met oefentherapie. We werken aan de fysieke conditie, geven inzicht in hoe en wanneer klachten ontstaan en doen oefeningen om klachten voortaan te voorkomen."

Specifieke beweegprogramma’s

Martijn: ,,Afgelopen jaar zijn wij gestart met onder meer knietherapie, een specifiek fysiotherapeutisch traject waarin men de belastbaarheid en gezondheid van de knie verbetert. Onder meer artrose en schade aan meniscus, banden of kapsel zijn klachten die verholpen kunnen worden via deze therapie. De resultaten van dit programma zijn zeer succesvol. Op de open dag worden presentaties gegeven over onze succesvolle trajecten voor mensen met rug-, knie- en heupklachten. Ook kan men zich op de open dag laten informeren over handtherapie en MS-therapie, een beweegprogramma voor mensen met multiple sclerose. ProFit heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars zodat de behandelingen waar mogelijk vergoed kunnen worden, afhankelijk hoe u verzekerd bent."
Belangstellenden zijn van harte welkom aan de Oester 26 in Noord-Scharwoude. Telefoon 0226-344711. Kijk ook eens op www.profitsport.nl of mail naar info@profitsport.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 09 januari 2018 - 09:04