Rodi

'We hebben zilver in the pocket'
Spaansen Bloemen gaat voor goud

Jolanda en Rick zijn met recht trots op hun certificaat. (Foto: Vincent de Vries/RM)

REGIO - Jolanda Spaansen en Rick Muileboom staan sinds 1990 staan aan het roer van hun prachtige bloemenbedrijf dat met een ruim en kwalitatief assortiment, kundig vakmanschap en oprechte aandacht voor de klant niet meer weg te denken is uit het straatbeeld van Broek op Langedijk.


"We hebben in de afgelopen 28 jaar van ons bestaan leuke dingen opgebouwd en veel uitdagingen aangepakt. Steeds stelden we onszelf doelen. De kunst van ondernemen is het behouden van je doelen en blijven schakelen." Eén van die doelen dit jaar is het behalen van de Gouden Barometer. De Barometer Duurzaam Terreinbeheer maakt het mogelijk om een onderneming op twee niveaus - Goud en Zilver - te laten certificeren. "We hebben binnen een tijdsbestek van een half jaar het certificaat Zilver binnen weten te halen", meldt Muileboom. "Dat houdt in dat we momenteel voor 35% aan duurzaam geproduceerde bloemen leveren. Met een Gouden certificaat gaan we naar de 57%."
Met het Gouden niveau van de Barometer wordt aangetoond dat onder anderen bloemisten ‘duurzamer beheren’ op veel facetten in hun bedrijf. Zij zorgen onder meer voor de duurzame inkoop van (plant)materiaal en kunststoffen (het product moet voor minimaal 95% bestaan uit gerecycled materiaal). Ook een goed beheer van groenafval en het ontbreken van zowel geverfde bloemen als bleekmiddelen zijn criteria waaraan moet worden voldaan.
Voor meer informatie zie: www.spaansenbloemen.info

Artikel geplaatst op donderdag 15 februari 2018 - 09:45