Rodi

Worstmaker Ronald Smit opnieuw in de prijzen

Worstmaker Ronald Smit valt opnieuw in de prijzen. (Foto: aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - Weet je waar een van de beste worst van Europa gemaakt wordt? In Oosthuizen, in de worstmakerij van Waterlant’s Weelde – Natuurvlees. Zaterdag ontvingen slager Jan Splinter en worstmaker Ronald Smit uit Zuid-Scharwoude een prachtige bokaal uit handen van de jury van de Europese Vakwedstrijd van de Confrèrie des Chaveliers. Met trots namen ze de bokaal voor tweede Nationaal Kampioen in ontvangst.


In het mooie Limburg komen slagers uit Europa bijeen en reikt de ‘Confrérie des Chevaliers’ maar liefst acht gouden en twee zilveren prijzen uit aan de slagerij. De vakjury heeft gekeken naar onder andere geur, smaak, versheid, samenstelling en consistentie. Leverworst, gekookte worst, grillworst, grove huispaté, achterham, ossenworst, barbecueworst en katenspek zijn goed voor goud. Smeerleverworst en salami Waterlant’s Weelde zijn goed voor zilver. Met deze mooie prijzen mogen ze zich dit jaar ook tweede Nationaal Kampioen noemen.
Worstmaker Ronald Smit uit Zuid-Scharwoude maakt al meer dan vijfentwintig jaar de vleeswaren en worsten in de slagerij. Er wordt daarbij niet alleen op het vlees gelet, maar ook op de samenstelling van bijvoorbeeld de kruiden. Zo heeft de leverworst een lekkere pittige smaak en is de salami verrijkt met knoflook en groene peperkorrels. Het resultaat? Naast de vele prijzen, tevreden klanten die terugkomen voor mooie vleeswaren. “Daar doen we het voor”, zegt Ronald Smit.

Artikel geplaatst op maandag 12 maart 2018 - 12:24