Rodi

Pak het gemak bij Afslag 43
Van groentewinkel naar speciaalzaak

Judith vindt het heerlijk om lekker te koken voor haar klanten. (Foto: Vincent de Vries/RM)

BROEK OP LANGEDIJK - "Mijn groentezaak is de laatste jaren steeds meer een speciaalzaak geworden waar de klant ook terecht kan voor rauwkostsalades en kant en klare maaltijden. En dat komt goed uit want ik vind het koken helemaal gewéldig. We koken kleinschalig, dus alles is kakelvers." Judith Schouten doet het niet voor minder, want met haar scherpe focus op de winkel is er niets dat haar ontgaat.


Negen jaar geleden opende ze haar groentespeciaalzaak in winkelcentrum Broekerveiling onder de naam Afslag 43. Na eerder gewerkt te hebben in de groenten en fruit besloot Judith voor zichzelf te beginnen en dat is een heel goede stap gebleken. "Ik werk vanaf dag één met een geweldig team dat bestaat uit Gerda, Manon, Judith en de nimmer aflatende steun van mijn vader. M'n draai zit er lekker in en ik bruis van de creatieve ideeën. Ik hou enorm van het presenteren van nieuwe dingen. We breiden het aanbod steeds meer uit. Sinds kort hebben we maaltijdsalades met pasta en verse groenten in ons assortiment. Verder altijd zo'n veertien kant en klare maaltijden die bestaan uit aardappelen, pasta of lasagna."

Pasen

Met het oog op de paasdagen kan de klant bij Aflag 43 terecht voor overheerlijke quiches, verse jus d'orange, egg-muffins, overheerlijke soepen en gezellige paasmanden met allerlei lekkers - en zelfs de paashaas - erin. Ook de Hollandse aardbeien zijn er natuurlijk en na de Pasen bekijkt Judith met haar oog voor mooie groenten hoe het met de aperges is gesteld. Verder zijn er als altijd de huisgebrande noten en verse eieren. 'Pak het gemak' is de vaste slogan van Judith, dus voor vers en lekker is Afslag 43 een (h)eerlijk adres.

Artikel geplaatst op vrijdag 23 maart 2018 - 08:47