Rodi

Zonnepanelen voor Vomar Voordeelmarkt in Oudkarspel

OUDKARSPEL - Op het filiaal van Vomar Voordeelmarkt aan de Voorburggracht in Oudkarspel worden aankomende week meer dan 300 zonnepanelen neergelegd. Zo wordt in een groot deel van de energiebehoefte van het filiaal voorzien. De totale jaarlijkse opbrengst is bijna 77.000 KWh, wat ongeveer gelijk staat aan het stroomgebruik van 24 huishoudens. Klanten van Vomar Voordeelmarkt zullen niets merken van de werkzaamheden, de openingstijden blijven ongewijzigd.


In 2016 is Vomar Voordeelmarkt gestart met het neerleggen van 4100 zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum in Alkmaar. Deze hebben een opbrengst van jaarlijks 1 miljoen KWh stroom. Voldoende om ruim 300 eengezinswoningen gedurende één jaar van energie te voorzien. Uiteindelijk worden dit jaar ook veertien filialen van Vomar van zonnepanelen voorzien. Naast Oudkarspel gaat het om winkels in Beverwijk, IJmuiden, Purmerend en Almere. Het project wordt uitgevoerd door Geotherm Energy Systems in opdracht van Hoorne Vastgoed - zusterbedrijf van Vomar Voordeelmarkt - en in samenwerking met ENTRAS.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het plaatsen van zonnepanelen is onderdeel van een uitgebreid MVO-beleid. Het programma ‘Vomar kost niet de wereld’ geeft goed weer waar de supermarktketen zich op focust. Als kruidenier zijn zij van nature zuinig. Zuinig met energie, grondstoffen en de omgeving en éxtra zuinig met geld. Discount en duurzaam gaat daarom heel goed samen. De pijlers voor het MVO-beleid: een verantwoord assortiment, aandacht voor milieu, een gezonde en vitale levensstijl stimuleren en een goede buur zijn voor de omgeving van de filialen. In het magazine ‘Vomar kost niet de wereld’ staan de initiatieven uitgebreid beschreven.

Artikel geplaatst op donderdag 26 april 2018 - 15:17