Rodi

'Ik vind het leuk om de klanten te verrassen'
Kaasboer Bertus staat voor kwaliteit, ambacht en liefde

BROEK OP LANGEDIJK - Zijn winkel heet Kaasboer Bertus, de eigenaar Marco Koolbergen. "Ik heb de winkel vernoemd naar mijn overleden schoonvader. Ten eerste was hij gek op kaas en ten tweede zocht ik naar een pakkende Westfriese naam. 'Ik loop even langs Bertus voor een pondje kaas' bekt lekkerder dan één of andere ingewikkelde Franse naam, vind je ook niet?", glimlacht de in Schoorl woonachtige Marco.


De reacties op de opening van de kersverse kaaswinkel in winkelcentrum Broekerveiling zijn zonder uitzondering positief. Dat kan ook niet anders, want de passie voor het vak spat van de man achter de toonbank af. 'Eindelijk een kaasboer' of 'Wat een mooie aanvulling' zijn veel voorkomende reacties", zegt Marco. Of een klant die speciaal terugkomt en zegt: 'Ik heb nu nog geen kaas nodig maar wil alleen even zeggen dat je kaas zo lekker is'. "Hartverwarmend, en daar doe ik het voor!"
Onder de naam Kaasboer Bertus staat in trotse letters: 'kwaliteit, ambacht en liefde': de drie pijlers waarop de winkel van Marco Koolbergen drijft. "Ik heb kwalitatief de betere kaasjes in huis die scherp geprijsd zijn. Tel daarbij het stukje ambacht op waarmee alle kazen vers worden afgesneden en het feit dat klanten alle kazen lekker kunnen proeven. Dat zorgt voor een stukje beleving en persoonlijke aandacht. Daar hou ik van, want niet alleen hebben de meeste kazen een verhaal, ook draag ik mijn visie graag over op mijn klanten." De visie van Marco laat zich het best omschrijven als dat de kaasboer zijn producten het liefst uit de regio betrekt en voornamelijk zakendoet met leuke lokale leveranciers. "Ik heb mijn winkel overzichtelijk in drie afdelingen ingericht; één met boeren- en boerderijkazen, één met ambachtelijk gerijpte kazen uit Stompetoren en één met delicatessenkazen waaronder de Tynjetaler, ofwel de Friese variant van de Zwitserse Emmentaler kaas. Daar komen mensen nu al voor terug."


Cadeautjes

Naast de grote diversiteit aan geiten-, schapen- en koeienkaas verkoopt Marco lekkernijen als gedroogde en ambachtelijk geknoopte worsten, mooie wijnen, diverse soorten port, bieren - waarvan twee soorten zijn gebrouwen met wei -, scharreleitjes en de nodige cadeaupakketten. "Voor de pakketten zoek ik altijd naar de goeie combinatie. Denk aan een oude kaas met een goede port. Of een mooie fles Pinot Grigio met een Italiaanse kruidenkaas. Mogelijkheden te over voor deze cadeautjes die leuk zijn om te geven, maar zeker ook om te krijgen!"
Kaasboer Bertus is niet te missen op het versplein in winkelcentrum De Broekerveiling in Broek op Langedijk. Loop er dus gerust eens langs voor een lekker stukkie kaas of iets anders...

Artikel geplaatst op dinsdag 24 april 2018 - 13:48