Rodi

Concordia viert honderdjarig bestaan
'Ik trakteer mijn publiek op een weekend lang livemuziek'

Michele (zittend geheel links) met haar team van trouwe medewerkers. (Foto: Vincent de Vries/RM)

NOORD-SCHARWOUDE - Dankzij Michele Stolk kan het honderdjarig bestaan van Partycentrum Concordia het eerste weekend van juni groots worden gevierd. "Ik ben in oktober van het vorig jaar ingestapt als uitbater en het gaat heel goed. Ik weet alleen niet of Concordia nog open was geweest, als ik er niet voor gegaan was", zegt de kersverse horeca-exploitante in het gezellige bruine voorcafé van het partycentrum.


De in Oudkarspel woonachtige Michele (50) was al vijf jaar werkzaam in Concordia, voordat zij de stap nam om het bedrijf te leiden. "Ik kreeg van eigenaar Frans Veldt de kans om de boel te runnen, en besloot na lang beraad met mijn partner Jan op zijn aanbod in te gaan. En dan te bedenken dat ik vijf jaar geleden echt niet met een dienblad de zaal door ging hoor", lacht ze. "Op een biertje tappen na, had ik nul horeca-ervaring." Inmiddels heeft ze dat ruimschoots opgedaan en is ze veelal te vinden achter de bar in het voorcafé. "Zoals je weet beschikt Concordia over een zaal waar we zo'n 600 gasten kunnen herbergen en nog een aparte pub waar een besloten feestje voor in totaal 80 man kan worden gevierd. Dankzij het feit dat ik heel goede medewerkers aan mijn zijde heb, reilt en zeilt alles lekker. Mijn rechterhand Frida Stoop speelt daar een grote rol in."

Veelzijdig
Wat Michele het meest aantrekt in Concordia is het veelzijdige van het bedrijf. "Naast het verzorgen van de meest uiteenlopende feestjes, het kolfen en de musicals in de zaal, organiseren we een keer in de maand een muziekquiz en hebben we eens per maand livemuziek in huis. Dat is meestal in het voorcafé waarbij geen entree wordt geheven", zegt Michele die niet ontevreden is over de gang van zaken. "Integendeel", zegt ze. "Het loopt veel beter dan ik had verwacht. Er is altijd wel volk. Tot nu toe brengt Concordia me heel veel, want ook mijn vriend Jan heb ik in de zaak leren kennen. Hij helpt me waar nodig met reparatieklusjes."


Jubileumfeest
Ter ere van het honderdjarig bestaan van Concordia staat het eerste weekend van juni in het teken van livemuziek. Op vrijdag speelt Thin Lizzard in het voorcafé en op zondag staat een jamsession van de familie Glas op het programma. Met Lady & the Vagebond, Wim Glas en Ton Buis. Deze dagen zijn vrij toegankelijk. Zaterdagavond speelt The Wild Romance in de zaal. Michele Stolk hoopt veel van haar gasten terug te zien op het jubileumfeestje om het glas te heffen op de toekomst.
Zie ook www.partycentrumconcordia.nl of de Facebookpagina.

Artikel geplaatst op maandag 14 mei 2018 - 14:31