Rodi

'Marktzicht wordt Grand-Café
Eetcafé compleet gestript

Het kersverse team van Grand-Café Marktzicht is er klaar voor. (Foto: Vincent de Vries/RM)

BROEK OP LANGEDIJK - Het voormalige eetcafé Marktzicht aan de Dorpsstraat 95 in Broek op Langedijk kwam in december van het afgelopen jaar in andere handen. De nieuwe uitbaters, Richard en Barbara Komen, hebben de zaak compleet gestript en er een pracht van een etablissement van gemaakt. De nieuwe titel Grand-Café dekt de lading volledig.


"Toen ik een tip kreeg dat het pand te koop kwam, zijn we er meteen achteraan gegaan. We hadden zin in een nieuwe uitdaging en bovendien kun je met een eigen pand doen wat je wilt. We durfden dus flink te investeren en besloten het roer qua inrichting volledig om te gooien. Dan maar meteen goed. Om je een beeld te geven: we hebben 64m3 aan puin geruimd en 246 m3 sloop- en bouwafval afgevoerd. Nou dan weet jij wel wat er zoal gebeurd is", grijnst de kersverse eigenaar Richard Komen. Met behulp van het toonaangevende interieurbedrijf E.S.T.I.D.A. is in het gestripte pand gekozen voor kleuren als ouderwets groen en aardetinten als grijs en bruin. De nieuwe keuken is voorzien van ouderwets ogende groene tegeltjes en de toiletten zijn voorzien van eenzelfde soort tegeltjes in de kleur crème. De riante bar wordt 'bemand' door comfortabele zitjes, zodat ook daar gegeten kan worden. Richard: "We hebben een podium in de zaak waarop ook tafeltjes komen te staan, evenals in de aangebouwde serre. Ook hebben we een loungegedeelte ingericht en een afgesloten ruimte voor een vergadering of privéfeestje. We hebben gekozen voor beglazing tot aan de grond, zodat er lekker veel licht binnen komt. We zitten hier tenslotte op een geweldig stukje Langedijk met de groenteveiling aan de overkant. Ook het terras hebben we grondig aangepakt, opnieuw betegeld en er moderne plantenbakken geplaatst. Evenals binnen wordt het terras voorzien van eigentijds meubilair. De nieuwe stijl van Marktzicht is doorgetrokken in het gehele pand en op het terras."

Lift
In Grand-Café Marktzicht zijn de toiletgroepen naar boven verhuisd en is meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een lift te installeren. "Naast dames- en herentoiletten beschikken we over een invalidentoilet waar men via de lift heel gemakkelijk kan komen. Ik meld er wel even bij dat de eerste vier weken na de opening de lift nog niet operationeel is in verband met de levering. Wel beschikken we vanaf dag één over een computergestuurd lichtplan, waarmee elke sfeer op te roepen is."
Richard en Barbara beschikken inmiddels over een goed team waarmee vanaf medio juni volop wordt gedraaid. "Om ons team te completeren kunnen we nog één kok gebruiken, dus bij deze doen we een oproep", besluit Richard die de operationele kant van het bedrijf op zich neemt, terwijl zijn vrouw Barbara zich op de administratieve kant werpt.
Met ingang van 14 juni is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen. Vanwege de opening biedt het echtpaar Komen hun klanten een kop koffie met appelgebak aan voor €2,50 en wie na 17.00 uur gezellig een hapje komt eten, ontvangt een lekker glaasje bubbels van het huis.
Voor meer informatie zie www.grandcafe-marktzicht.nl

Artikel geplaatst op woensdag 23 mei 2018 - 13:16