Rodi

Nieuw in Langedijk: slaapoefentherapie

LANGEDIJK - Wie zichzelf in slaapproblemen herkent en daar al langere tijd last van heeft, kan mogelijk baat hebben bij slaapoefentherapie(18). Deze slaapproblemen zijn bijvoorbeeld: moeite met inslapen. Moeite met doorslapen. Lang wakker liggen in de nacht. Te vroeg wakker worden in de ochtend. Vermoeidheid en onvoldoende uitgerust zijn. Postoperatieve slaapproblemen of het afbouwen van (langdurig) gebruik van slaapmedicatie.


De invloed van de dag loopt door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van de slechte nachtrust de dag die erop volgt weer beïnvloeden. Een slaapprobleem is daardoor een 24-uurs probleem. De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van de klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost in gemiddeld zes à 10 behandelingen door: Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen. Inzichten hoe de klachten samenhangen met slaapproblemen. Oefenstof die op maat wordt gemaakt voor het unieke verstoorde slaappatroon. Gedachtentherapie die de cliënt weer neutraal of positief leert denken. Omgaan met de gevolgen van het slaapprobleem waardoor stress vermindert en een vicieuze cirkel doorbroken wordt. Tot slot wordt uitleg gegeven over gezonde slaap passend bij de leeftijd.
Voor meer informatie en/of aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met Oefentherapie Langedijk, Anne-Marie Tangelder-van de Weerdhof en Simone Laan. Oefentherapie Cesar-Mensendieck, Psychosomatische Oefentherapie, Netwerk Chronisch Pijn.
Adres: Bijlestaal 52, 1721 PW Broek op Langedijk, 0226-712050 (gewijzigd nummer!), 06-42219217 (Simone), www. oefentherapielangedijk.nl, info@oefentherapielangedijk.nl

Artikel geplaatst op woensdag 20 juni 2018 - 11:23