Rodi

Gratis zwemmen voor pleeggezinnen
Het Baafje of De Bever zet poorten wagenwijd open

Lekker een dagje zwemmen. (Foto: aangeleverd)

SINT PANCRAS/HEILOO - Een dagje zwemmen met het hele gezin. In de open lucht met een verwarmd zwembad. Wie wil dat nu niet? De buitenzwembaden De Bever (St. Pancras) en Het Baafje (Heiloo) zijn uitermate geschikt voor een dagje uit met de familie. Dat gunt Sport Servicepunt Langedijk pleeggezinnen ook.


Directeur Teun van Etten: “Pleeggezinnen zijn vaak wat grotere gezinnen. Dan kan een dagje uit naar het zwembad best duur uitvallen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook zij samen leuke dingen ondernemen, hebben we ze uitgenodigd voor een dag in een van onze buitenzwembaden. Bovendien vinden we dat pleeggezinnen wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Ze doen namelijk heel dankbaar werk.”
De actie geldt voor pleeggezinnen die Parlan Jeugdhulp begeleidt in Alkmaar en omgeving. De inschrijving is inmiddels gesloten. Teun: “Twintig pleeggezinnen hebben een voucher voor hun gezin aangevraagd. Zij mogen van de zomer een keer gratis zwemmen. Het is leuk om te horen dat ze onze actie zo op prijs stellen. Pleeggezinnen konden ook kiezen voor aanbieding op een gezinsabonnement. Daar hebben zes pleeggezinnen gebruik van gemaakt."
Tip voor pleeggezinnen uit Alkmaar en omgeving: houd volgend jaar de opening van het buitenbadseizoen in de gaten. Grote kans dat de actie wordt herhaald.

Artikel geplaatst op woensdag 27 juni 2018 - 10:26