Rodi

Detox het lichaam
Acht tips om te ontgiften

Lourens Kalverdijk. (Foto: aangeleverd)

NOORD-SCHARWOUDE - Detoxen betekent ontgiften van het lichaam en het is een natuurlijk mechanisme om zich te ontdoen van afvalstoffen, toxische stoffen en stressoren. Tegenwoordig worden mensen aan grote belasting blootgesteld, waardoor allerlei ziektes ontstaan.


Waarom een detox? Een detox zorgt ervoor dat het lichaam wordt ontdaan van allerlei giftige stoffen en alles weer gezuiverd wordt. Meer energie, zich fit voelen, afvallen en een mooiere huid zijn enkele voordelen van het ontgiften. Een detox helpt bij het behoud van de gezondheid. Als methode al bekend sinds mensenheugenis, dus blijkbaar zinvol.
Wat is er zelf aan te doen? 1. Neem voldoende vocht in de vorm van water of groene thee, vermijd alcohol en frisdranken. 2. Zorg voor meer vezels in de voeding, eet meer biologische verse groenten en wissel de kleuren af. 3. Gebruik gebroken lijnzaad (zelf malen in de koffiemolen en koel en donker bewaren!) met voldoende water innemen om de vertering op gang te brengen. 4. Beperk het aantal eetmomenten tot maximaal drie en laat de tussendoortjes staan. 5. Ga regelmatig sporten, hierdoor gaan afvalstoffen verloren en worden de organen gestimuleerd. Beweeg regelmatig voor het eten op nuchtere maag. 6. Zorg voor voldoende biologisch en vers fruit en eet de hele vrucht, neem bijvoorbeeld een stuk heerlijke meloen, lekker met dit warme weer! 7. Vermijd zoveel mogelijk 'slechte' verzorgingsmiddelen en shampoos. Vraag advies bij een goede schoonheidsspecialist. 8. Zorg voor voldoende slaap. Het lichaam heeft tijd nodig om zich te ontdoen van gifstoffen. Dit gebeurt met name ’s nachts. Zorg voor acht à negen uur slaap, deze tijd heeft het lichaam echt nodig om te ontspannen en zich te ontdoen van gifstoffen.
Hulp nodig? Ga dan eens op zoek naar een goede orthomoleculair epigenetisch therapeut. Lourens Kalverdijk, Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut. www.lourenskalverdijk.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 24 juli 2018 - 12:19