Rodi

Langedoikermarkt staat voor de deur

De jongste bezoekers aan de Langedoikermarkt kunnen zich onder meer laten schminken. (archieffoto)

BROEK OP LANGEDIJK – De Langedoikermarkt, de gezellige dorpsmarkt die al sinds 1980 bestaat, staat zaterdag 18 augustus weer op de agenda. Ook dit jaar is er weer het nodige georganiseerd, zoals een rondvaart, live muziek, entertainment en een optocht met Smikkel de Beer.
De markt, die staat opgesteld op een deel van de Dijk, Wilhelminastraat, Hendrikkade, Irenestraat, Margrietstraat en de Beatrixstraat, is met meer dan 10.000 bezoekers een happening die als zeer groot kan worden betiteld. Het evenement mag dan wel de Langedoikermarkt worden genoemd, maar er is meer dan alleen de markt. Zo wordt een vrachtwagentrailer omgetoverd tot een groot podium, genaamd Broek Stage by Stan, deze staat tegenover cafetaria Het Smikkelhoekje. Er zijn verschillende artiesten uitgenodigd om op te treden. Ook is er de optocht van 11.00 tot 12.00 uur. Speciale gast dit jaar is Smikkel de Beer, die zich zingend en dansend over het parcours zal bewegen.

Samenwerking Broekervaart
De organisatie is erg blij met en trots op de enthousiaste vrijwilligers en de gulle sponsors die zich aan het evenement hebben verbonden. ,,Zonder hen was het niet mogelijk om de Langedoikermarkt te organiseren”, legt marktmeester Nick Hazewinkel uit. ,,Dit jaar hebben wij een ontzettende leuke samenwerking met de Broekervaart die speciaal voor ons tijdens het evenement vaart vanaf ‘De Krul’ in Heerhugowaard naar de Prins Hendrikkade. Gastheer Peter de Nijs begeleidt alle bezoekers bij de afstap naar de kade van de Langedoikermarkt. Tussen 10.00 en 17.00 uur kan ieder uur worden opgestapt.”
Op de Beatrixstraat wordt een Kidsplace kinderkermis opgetuigd. Met onder meer een kartbaan, springkussen en de mogelijkheid om je te laten schminken is er ook voor de jongste bezoekers genoeg te beleven.
Er is nog een aantal kramen en grondplekken beschikbaar. Wees er snel bij, want vol is vol. Inschrijven kan tot 11 augustus via www.langedoikermarkt.nl. Meer weten? Mail naar info@langedoikermarkt.nl of bel 06-36501293 of 06-17301596. Bezoekers wordt geadviseerd zo veel mogelijk op de fiets te komen. Toch met de auto? Parkeren kan onder meer bij Pepsico, op het Havenplein en bij winkelcentrum Broekerveiling.

Artikel geplaatst op maandag 30 juli 2018 - 10:06