Rodi

Ina Groot start nieuwe yogalessen

NOORD-SCHARWOUDE - Ina Groot start maandag 21 januari met een nieuw seizoen yogalessen. Ze geeft al meer dan 25 jaar les in hatha yoga: oefeningen voor lichaam en geest. De lessen worden gehouden aan De Wuyver 27 in Noord-Scharwoude en

in het dorpshuis aan de Dorpsstraat 126 in Warmenhuizen.
"Met yoga kunnen niet alleen lichaam en geest gezond blijven; de mens kan ook zelf inzicht krijgen in hoe hij in elkaar zit", licht Ina toe. Lichaam en geest zijn volgens haar niet van elkaar te scheiden. "Wanneer het geestelijk niet goed gaat, uit zich dat in het lichaam. Maar ook andersom."
Yogaoefeningen richten zich op alle zintuigen, organen en klieren, op het bloedvatensysteem, de ademhaling, de spieren, zenuwen en botten. Maar ook op het denken, de concentratie en de geestelijke bewustwording. Ina: "Met yoga wordt dit ontwikkeld, tot rust en onder controle gebracht. Yogaoefeningen hebben invloed op de lichaamsorganen en het zenuwstelsel. Het lichaam wordt gezond en ervaart een groeiend evenwicht dat blijft doorwerken op de geest. Omgekeerd heeft een ontspannen geest weer een positieve werking op het lichaam.”
De lessen worden gegeven op dinsdag- en donderdagmiddag of maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Meer weten of aanmelden? Bel 0226-318565.

Artikel geplaatst op woensdag 09 januari 2019 - 07:35