Rodi

Open dag bij ProFit, centrum voor Sport en Fysiotherapie

Imke Glas en Martijn van Hees. (Foto: Vincent de Vries/RM)

NOORD-SCHARWOUDE - ProFit, centrum voor sport en fysiotherapie, houdt zaterdag 22 september van 12.00 tot 15.00 uur open dag. Kom langs om meer te weten over fysiotherapie, sport en de beweegprogramma’s speciaal voor mensen met knie-, heup-, of rugklachten, of voor MS-patiënten. Maak kennis met het professionele team, doe de fitscan, of drink gezellig een kopje koffie mee.


Het doel van ProFit is om mensen fijn te laten bewegen. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het is bewezen dat sport en beweging kunnen bijdragen aan het algeheel fit voelen. Maar het is wel belangrijk om dit op de juiste manier aan te pakken. Vooral als mensen kwetsbaar zijn, of klachten hebben. Bij ProFit hebben ze samen met de fysiotherapeuten en goed opgeleide sportinstructeurs methoden ontwikkeld om juist die mensen te helpen!
Martijn van Hees, oprichter van ProFit, Fysiotherapeut en gespecialiseerd in medisch fitness: "Het afgelopen half jaar hebben wij onze activiteiten uitgebreid. Zo hebben we speciale beweegprogramma’s ontwikkeld voor mensen met knie-rugklachten en een succesvolle therapie voor MS-patiënten. Enerzijds hebben we dat gedaan omdat we een groeiende groep mensen zien die klachten hebben op dit gebied. Anderzijds merken we dat ziektekosten steeds minder worden vergoed. Daarmee worden mensen gedwongen zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen zorg. Wij kunnen daarbij ondersteunen. Niet alleen behandelen we klachten, maar we geven mensen ook inzicht in hoe ze hun lichaam zo gezond mogelijk kunnen maken en houden."


Therapie voor zelfredzaamheid

"Fysiotherapie is in een rap tempo aan het veranderen", vervolgt Martijn. "Werd de patiënt vroeger nog veelal op de behandelbank behandeld, nu blijkt dat dit op lange termijn vaak geen permanente oplossing biedt. Bij ProFit werken we daarom met vernieuwde behandelmethodes. Als het nodig is starten we een behandeltraject wel op een behandeltafel, maar we gaan ook aan de slag met doelgerichte oefentherapie. We werken aan de fysieke conditie, geven inzicht in hoe en wanneer klachten ontstaan en doen oefeningen om klachten voortaan te voorkomen. Dit scheelt niet alleen enorm in het aantal benodigde behandelingen (en dus in de portemonnee!), maar het helpt mensen op de lange termijn weer fijn te kunnen bewegen en zelfredzaam te zijn."
Knietherapie

Begin dit jaar is fysiotherapeute Imke Glas gestart met knietherapie. Imke: "Deze therapie is speciaal voor mensen met artrose, schade aan de meniscus, banden of kapsel. In dit traject helpen we mensen de belastbaarheid en de gezondheid van de knie te verbeteren. En met succes! Maar liefst 66% van de deelnemers hebben aangegeven geen pijn meer te hebben nadat ze de therapie hadden afgerond en dat de kwaliteit van leven daardoor is toegenomen. "
MS-programma
Naast de knietherapie heeft ProFit ook een programma ontwikkeld, speciaal voor mensen met MS. In dit programma gaat fysiotherapeute Imke Glas met kleine groepjes aan de slag om op verantwoorde wijze hun doelstellingen te behalen. "Ook hierbij hebben we mensen echt kunnen helpen. Van de deelnemers geeft de helft aan minder klachten te ervaren dan voor ze de therapie waren gestart. De andere helft had geen verslechtering van klachten."
Open dag

Martijn: "Wij willen mensen op de open dag vooral laten ervaren dat wij continu werken aan het ontwikkelen van nieuwe behandelmethodes, omdat het vak van fysiotherapeut zo'n snelle ontwikkeling doormaakt. ProFit heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars zodat de behandelingen waar mogelijk vergoed kunnen worden, afhankelijk hoe de cliënt verzekerd is. Op de open dag worden onder andere presentaties gegeven over onze succesvolle trajecten voor mensen met rug- en knieklachten. Ook kan men zich op de open dag laten informeren over MS-therapie. Wie vragen heeft over de gezondheid of wil weten hoe deze ervoor staat, kan zich gratis laten testen met behulp van de fitheidsscan.
Iedere belangstellende is van harte welkom aan de Oester 26 in Noord-Scharwoude. Telefoon 0226-344711. Kijk ook eens op www.profitsport.nl of mail voor vragen naar info@profitsport.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 19 september 2018 - 09:04