Rodi

Kinderopvang Langedijk start samenwerking met LSVV

Het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst met v.l.n.r. Jan de Nijs (bestuur LSVV), Monique Mul (directeur Kinderopvang Langedijk) en Jos Berkhout (bestuur LSVV). (Foto: aangeleverd)

NOORD-SCHARWOUDE - Kinderopvang Langedijk biedt vanaf heden een sport en spel BSO in Noord-Scharwoude. Samen met LSVV is Kinderopvang Langedijk een samenwerking aangegaan om sportactiviteiten aan te bieden aan BSO kinderen.


Bij LSVV mag de BSO gebruiken maken van de kantine en een gedeelte van de velden. Er is al samenwerking met voetbalverenigingen BOL en Vrone, en met LSVV is dit de derde vereniging in de gemeente Langedijk waarmee Kinderopvang Langedijk gaat samenwerken. Onlangs is door Monique Mul, directeur Kinderopvang Langedijk, en de afgevaardigden van het LSVV bestuur Jan de Nijs en Jos Berkhout de samenwerkingsovereenkomst getekend.
Op deze sport-BSO bij LSVV wil Kinderopvang Langedijk de kinderen kennis laten maken met verschillende sporten en spellen op grote en leuke sportvelden. Er is ook genoeg tijd voor de kinderen om iets voor zichzelf te doen zoals gezelschapsspelletjes, lezen en knutselen. In de kantine kunnen de kinderen binnen verschillende spellen of activiteiten doen, wanneer het bijvoorbeeld regenachtig of kouder weer is. Met name voor kinderen die veel ruimte willen hebben en zelfstandig en/of sportief zijn is dit een zeer geschikte BSO.

Peuterbibliotheek
Kinderopvang Langedijk heeft lezen hoog in het vaandel staan. Daar kan niet vroeg genoeg mee worden begonnen. Daarom start peuteracademie de Kleine Veert, gevestigd in de Wijde Veert, een heuse peuter bibliotheek. In samenwerking met Bibliotheek Langedijk is een mooi aanbod boeken, specifiek voor deze doelgroep, geselecteerd. De bibliotheek werd 20 september geopend door wethouder Marcel Reijven, Monique Mul en Marlous de Waard (Kinderopvang Langedijk) en Karen Jaspers van Bibliotheek Langedijk. De wethouder heeft na de opening nog even gezellig in de leeshoek voorgelezen aan de kinderen.
De peuteracademie biedt aanvullende methoden om het kind zijn of haar eigen talenten spelenderwijs te laten ontdekken en om zich nog beter te ontwikkelen op verschillende vlakken als muziek en Engels. Met de peuterbibliotheek wordt het lezen al in vroeg stadium gestimuleerd en de woordenschat, het taalbegrip en taalgebruik van de peuters bevorderd. In de Wijde Veert is al een bibliotheek aanwezig, dus dit is een mooie aanvulling en verbreding van het aanbod. Uiteraard maken ook de peuters van kinderdagverblijf De Pettevlet, die naast de Wijde Veert zit, gebruik van de peuterbibliotheek.De peuteracademie biedt aanvullende methoden om het kind zijn of haar eigen talenten spelenderwijs te laten ontdekken en om zich nog beter te ontwikkelen op verschillende vlakken als muziek en Engels. Met de peuterbibliotheek wordt het lezen al in vroeg stadium gestimuleerd en de woordenschat, het taalbegrip en taalgebruik van de peuters bevorderd. In de Wijde Veert is al een bibliotheek aanwezig, dus dit is een mooie aanvulling en verbreding van het aanbod. Uiteraard maken ook de peuters van kinderdagverblijf De Pettevlet, die naast de Wijde Veert zit, gebruik van de peuterbibliotheek.

Artikel geplaatst op woensdag 10 oktober 2018 - 13:39