Rodi

Rookworst van Keurslager Ruud Klercq pakt goud

NOORD-SCHARWOUDE - Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap gemaakt is, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring werd door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Ruud Klercq zeggen dat het predicaat goud weer binnen is!
Elk jaar weer steekt Keurslager Ruud Klercq veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. Ruud: "Als de zomer voorbij is, maken we wekelijks weer partijen rookworst in onze eigen worstmakerij. Het is dan altijd weer spannend hoe de worst getest wordt op kleur, geur en samenstelling. We proberen altijd de perfecte worst te creëren en ons recept te verbeteren. Daar gaat nog wel een proces aan vooraf, want de worst moet iedere week weer hetzelfde zijn. Om hem zo lekker te maken, gebruiken we de beste specerijen en elke worst wordt met de hand gemaakt, om vervolgens op ouderwetse wijze te worden gerookt in de rookkast."

Tweede worst gratis

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 8 tot en met 13 oktober de tweede rookworst gratis. Keurslager Ruud Klercq is te vinden aan de Dorpsstraat 550 in Noord-Scharwoude. Kijk ook eens op ruudklercq.keurslager.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 05 oktober 2018 - 15:40