Rodi

'Alles moet weg'
Twee dagen veiling en feest bij Tuincentrum Rubra

Truus Rood van Rubra: 'Alles moet weg, zodat we straks met schone lei kunnen beginnen. (Foto: Richard Rood)

WARMENHUIZEN – Tuincentrum Rubra neemt na 32 jaar afscheid van haar vertrouwde stekkie aan de Westfriesedijk in Schoorldam. Om haar klanten te bedanken geeft eigenaresse Truus Rood 32 procent korting op het hele assortiment, want alles moet weg. Zaterdag 13 en zondag 14 oktober is er bovendien tussen 12.00 en 14.00 uur een veiling waarbij het assortiment per opbod verkocht wordt. Na 14.00 uur is het tijd voor bier, bitterballen, wijn en muziek.


Tuincentrum Rubra is altijd zelfstandig geweest en hanteert de slogan ‘Niet de grootste maar wel groots gesorteerd’. En niet voor niets, want waar je ook kijkt, er hangt of staat een artikel. Elke hoek van zowel het binnen- als buitencentrum is gevuld. Het assortiment is origineel, veelzijdig en kleurrijk, net als Truus. “Klanten ervaren een bezoek aan ons als een beleving. Dat is onze kracht. En natuurlijk onze goede service en klantvriendelijkheid.”
Per 1 januari krijgt het stuk grond waar Rubra zit een nieuwe bestemming: de eigenaar eist de kavel op en dus moet Truus haar tuincentrum noodgedwongen sluiten. Met spectaculaire kortingen en de veiling ruimt ze gelijk op. Overigens ligt er al een plan klaar om op een andere locatie verder te gaan. “De nadruk ligt in die plannen op mooie, aparte, bijzondere kunstzinnige producten, onder andere afkomstig uit het buitenland en van beurzen. Die verkoop ik nu ook, maar ze vallen door het huidige, veelzijdige assortiment, iets minder op. Het is zo’n mooi vak, ik kijk terug op een groen, creatief tuinleven maar ik heb ook zin in een nieuw avontuur!”, aldus de immer optimistische onderneemster.
Tuincentrum Rubra, Westfriesedijk 33, Warmenhuizen (naast de Schoorldammerbrug), telefoon 072-5092474.

Artikel geplaatst op maandag 08 oktober 2018 - 15:22