Rodi

Concordia LIVE@Saturday Night

{Thin White Duke. (Foto: aangeleverd)

NOORD-SCHARWOUDE - Partycentrum Concordia in Noord Scharwoude organiseert in de maanden oktober, november en december drie Tribute-concerten onder de titel 'Live@Saturday Night'. Concordia werkt hiervoor samen met het Heerhugowaardse artiesten,- en evenementenbureau Partybookers.nl, welke al ruim tien jaar boekingen verzorgt voor tal van bekende Nederlandse artiesten.


De Zuid-Hollandse formatie 'Thin White Duke - a Tribute to David Bowie' bijt zaterdag 27 oktober het spits af. Deze uitstekende tributeband combineert de legendarische songs van Bowie met de krachtig gezongen vocalen en een rollercoaster aan flitsende gitaarsolo’s, opzwepende bass en drum en de harmonische klanken uit de toetsenpartij. De zanger van deze topband lijkt niet op Bowie. Maar hij kan gerust een 'sound a like' genoemd worden, zo dicht benaderd zijn stemgeluid dat van wijlen Bowie himself.

Grotere podia

De band werd in 2017 opgericht door Aschwin Schreiber die het repertoire van Bowie al veel langer akoestisch bracht. Na het overlijden van Bowie in 2016 was de stap ook snel gemaakt om medemuzikanten te zoeken om met een tribute aan Bowie de grotere podia te bezoeken. De passie voor Bowie en de ervarenheid van deze achtkoppige band valt dan ook te voelen. De naam Thin White Duke komt van een van de personages van David Bowie, die hij introduceerde tijdens zijn tournee ter promotie van Young Americans in 1976. Een personage dat gebaseerd is op Thomas Jerome Newton, die Bowie als acteur speelde in de film The man who fell to earth.
David Bowie werd bekend door wereldhits zoals Space Oddity, Changes, Life on Mars?, Ziggy Stardust, Let's Dance, Absolute Beginners, Heroes, Where Are We Now? en Blackstar. Bowie deed ook een aantal succesvolle duetten waaronder Under Pressure (met Queen), Dancing in the Street (met Mick Jagger) en Tonight (met Tina Turner). Daarnaast was hij bekend van zijn verschillende imago's, die vooral in zijn glamrock periode in de jaren zeventig excentriek te noemen waren. Kortom, genieten van een avond Bowie-hits. Zorg dat je er bij bent!
Overige tributes

Noteer de volgende data alvast in de agenda: Zaterdag 24 november: Toto tribute. Zaterdag 15 december: Tribute to the Blues Band. Tickets voor deze avonden zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor slechts €10,- bij Partycentrum Concordia, Primera-winkels Langedijk en Heerhugowaard. Online bestellen kan via www.partycentrumconcordia.nl

Artikel geplaatst op woensdag 24 oktober 2018 - 11:56