Rodi

Zorgplein Zuiderdel opent deuren
Zes verschillende disciplines onder één dak

Een aantal zorgverleners werkzaam op Zorgplein Zuiderdel. Links boven: Jasja van Veen, Robbin Pieterse, Anita Bierman, Mirjam Tromp en Mieke Nootebos. Links stoel: Simone Laan en Anne-Marie Tangelder. (Foto: Vincent de Vries/RM)

"Heeeerlijk!", antwoordt logopedist Anita Bierman glunderend op de vraag hoe het 'werkt' op het nieuwe Zorgplein Zuiderdel aan de Bijlestaal 52. Samen met haar collega-logopedist Mieke Nootebos nam ze de stap om Logopediepraktijk Langedijk vanuit een andere locatie voort te zetten. Ook Profess Fysio, Praktijk Mirjam Tromp, Oefentherapie Langedijk, Vaccinatiepunt Langedijk en Van Veen Podologie kozen voor het nieuwe Zorgplein dat aanstaande vrijdag officieel wordt geopend.


Op het industrieterrein Zuiderdel in Broek op Langedijk zijn negen enthousiaste zorgverleners werkzaam die stuk voor stuk hun sporen verdienden in de paramedische zorg. De grote betrokkenheid, aandacht en jarenlange ervaring smelten samen op het Zorgplein, hetgeen de cliënt alleen maar voordelen biedt. "Onze onderlinge samenwerking zorgt voor inspiratie, goede communicatie en uitwisseling van kennis", zegt Oefentherapeut Mensendieck Simone Laan van Oefentherapie Langedijk, waar zij samenwerkt met Psychosomatisch en Cesar-Oefentherapeut Anne-Marie Tangelder. "Nadat podologe Jasja van Veen als eerste haar intrek nam in het pand aan de Bijlestaal 52, vestigden de overige zorgverleners zich druppelsgewijs. Met als gevolg dat we nu zes disciplines onder één dak bieden." Naast logopedie, oefentherapie en podologie, kan de cliënt bij het Zorgplein terecht bij fysiotherapeut Robbin Pieterse van Profess Fysio, schoonheidsspecialiste Mirjam Tromp, en het Vaccinatiepunt Broek op Langedijk.

Laagdrempelig

Zorgplein Zuiderdel is gevestigd op de begane grond van de Werkfabriek. Dat betekent niet alleen letterlijk een laagdrempelige omgeving, maar zeer zeker ook figuurlijk. Want wie de open hal met riante wachtkamer binnentreedt, voelt zich meteen thuis. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de wand die Langedijk in optima forma laat zien. Verderop in het frisse gebouw bevinden zich de verschillende ruimtes waarin de zorgverlening wordt verricht. Zoals eerder vermeld zijn de zorgverleners maar wat blij met hun nieuwe behuizing. "We krijgen lekker het daglicht binnen en alles is ruim en fris. Het Zorgplein is goed toegankelijk voor iedereen, de parkeermogelijkheid is optimaal en ook de ligging van het pand bij alle uitvalswegen is heel gunstig. Onze cliënten zijn namelijk afkomstig uit de gehele regio."
Vrijdag 2 november wordt van 16.00 tot 20.00 uur een feestelijk open huis gehouden voor belangstellenden. Onder het genot van een hapje en drankje kan iedereen een kijkje nemen op de nieuwe locatie en eventueel inhoudelijk worden geïnformeerd over de verschillende vakgebieden. De officiële opening wordt rond de klok van 16.30 uur verricht door de grondlegger van het pand: de heer Baaijens.

Artikel geplaatst op woensdag 31 oktober 2018 - 13:42