Rodi

'Luister naar je voeten'
Voetenspecialist Miranda kei in haar vak

NOORD-SCHARWOUDE - "Mijn doel is mensen pijnvrij en op gezonde voeten door het leven te laten gaan. Daar krijg ik een energieboost van!" Aan het woord is Miranda Lantinga van pedicurepraktijk 'Voetenspecialist Miranda' in Noord-Scharwoude. Acht maanden geleden vestigde de pedicure zich aan de tweede Industriestraat 19B in het bedrijfsverzamelgebouw dat luistert naar de naam 'Veilingstaete'.


"Mijn praktijk is gevestigd op de eerste etage in een sfeervolle ruimte die beschikt over een verwarmde elektrische behandelstoel en is voorzien van alle moderne apparatuur. Mijn cliënten worden daar door mij ontvangen in een gezellig ingerichte ontvangstruimte. In het verzamelgebouw zijn meerdere disciplines vertegenwoordigd als een schoonheidssalon, een kapsalon, een medisch masseur en een ontharingsspecialiste. Verder is het pand - naast een trap - voorzien van een lift en is het rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Ik heb het in Noord-Scharwoude prima naar mijn zin en de loop zit er al lekker in. De klantenkring wordt steeds groter, naast de vaste klantenkring die ik al had."

Up to date


Bij Voetenspecialist Miranda kan de cliënt zowel terecht voor alle voorkomende pedicure- als cosmetische behandelingen. "Ik vind het vak zo mooi en interessant dat ik aan de weg blijf timmeren. Onlangs heb ik de studie tot medisch pedicure afgerond. Het verschil van medisch pedicure ten opzichte van gewone pedicure is dat ik meer inga op de voetbehandeling op medische grond. Denk aan behandeling van ingegroeide nagels, diabetesvoeten et cetera. De zogenaamde risicovoeten", zegt Miranda die regelmatig in vakliteratuur duikt en de nodige vakbeurzen en congressen bezoekt om up to date te blijven in haar vak. "Zo ben ik onlangs gestart met een testproduct betreffende de Fungi Check. Dit is een test of iemand daadwerkelijk mycose-nagels ofwel schimmelnagels heeft. Deze voer ik in mijn salon zelf uit en binnen tien minuten is de uitslag bekend. Dan kan ik de behandeling eventueel meteen starten."

Attentie

Miranda verwelkomt een ieder graag als nieuwe klant. Na de pedicurebehandeling geeft ze standaard een voetscrub, een voetmasker met warme hottowel en korte voetmassage. Met het oog op de naderende feestdagen heeft ze als afsluiting voor iedereen een leuke attentie. "Ik hou enorm van mijn vak en daarom is mijn advies: luister naar je voeten, want pijnlijke voeten zijn niet normaal. De meeste voetproblemen zijn op te lossen en de medisch pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren."
Miranda is aangesloten bij Provoet. Ze werkt volgens de Code van de Voetverzorger en de praktijk voldoet aan de hoogste hygiëne- en kwaliteitseisen. Ook is ze bezig met aansluiting HONK de Huisartsen Overkoepelende Organisatie Noord-Kennemerland.
Zie ook: www.voetenspecialistmiranda.nl. Een afspraak kan worden gemaakt via telefoonnummer 0226 74 52 60.

Artikel geplaatst op woensdag 31 oktober 2018 - 12:33