Rodi

50 jaar Keiser Optiek

NOORD-SCHARWOUDE - Benieuwd naar de geschiedenis en het ontstaan van Keiser Optiek volgt hieronder een gesprekje met huidig eigenaar Remko Tjassens Keiser.

"Keiser Optiek was van oorsprong een drogisterij met foto- en optiekafdeling aan de Dorpsstraat in Noord Scharwoude. In 1922 opgezet door de heer Bakker die opticien en drogist was. Mijn opa en oma hebben de drogisterij in 1960 overgenomen waar de heer Bakker werkzaam bleef als opticien. In 1968 heeft mijn vader Hajo het optiekgedeelte overgenomen en de naam Keiser Optiek was geboren. Het pand ernaast werd in 1969 gekocht en van de beide panden werd één grote winkel gemaakt. Op het moment dat ik aangaf dat ik opticien wilde worden zijn er plannen gemaakt om het optiekgedeelte uit te breiden. Daarna is de optiek verhuisd naar de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude en daar zijn we nu alweer gevestigd sinds 1995. In 2000 heb ik mijn opticiensdiploma gehaald en in 2003 mijn diploma contactlensspecialist. Waarna ik in 2010 de zaak volledig heb overgenomen", zegt Remko en vervolgt: "Het is een geweldig vak. De combinatie van oogmeting, briladvies, glasadvies en het contact met klanten maakt het leuk. Maar ook het zelf inslijpen van glazen, repareren en bijstellen van monturen maakt van het vak een ambacht. Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk en daarom volgen we regelmatig cursussen. Ik ben erg blij met het personeel. Zo is Bob opticien en contactlensspecialist en werkt inmiddels hier 21 jaar en Manon is opticien en werkt alweer ruim 13 jaar bij ons. Mijn vrouw Mirjam regelt al ruim tien jaar de administratieve zaken en werkt als verkoopster in de winkel."
In de maand december bestaat Keiser Optiek 50 jaar en krijgen alle klanten bij aankoop van bril of lenzen een smakelijke attentie.

Artikel geplaatst op woensdag 05 december 2018 - 08:58