Rodi

'De reis was tot in de puntjes geregeld'
Familie den Iseger beleeft droomreis in Zuid-Afrika

Familie den Iseger beleefde droomreis in Zuid-Afrika. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - "Ons idee om samen met onze drie zoons een reis naar Zuid-Afrika te maken is ontstaan na een korte trip van tien dagen vele jaren geleden. Toen bezocht ik met mijn vrouw Liesbeth het land en zagen we de highlights van onder andere Johannesburg, Kaapstad, Sun City en het Mala Mala Camp. Toen zeiden we tegen elkaar dat we dit beslist nog eens zouden overdoen met onze kinderen."

Zo gezegd, zo gedaan. En dus vertrok Theo den Iseger op 10 april van dit jaar met zijn gezin voor een ontdekkingsreis naar het enerverende Zuid-Afrika met zijn prachtige natuur en cultuur. De reis werd volledig verzorgd door Helen Klos van 'The Travel Club' uit Broek op Langedijk.
"Nadat wij twee uitgebreide artikelen hadden gelezen in Langedijk Centraal kwamen wij terecht bij Helen Klos. We hebben haar benaderd waarna een afspraak bij ons thuis volgde. Deze persoonlijke benadering was fijn en werkte inspirerend. Dit leidde ertoe dat wij voor de vijftiendaagse rondreis 'Sien Jou Later in Suid-Afrika' kozen. Dit is gezien de prachtige hotels en lodges een uitstekende keuze gebleken.

Dampie slaan

Tijdens de reis was alles tot in de puntjes geregeld. Theo: "Zo waren er uitstekende Nederlands sprekende gidsen en maakten wij onze kilometers in een zeer comfortabele, ruime bus. Omdat de gidsen lokaal zijn zorgen de Afrikaanse invloeden voor een groot aantal mooie uitspraken, zoals een sigaretje roken: een dampie slaan!"
Het gezin den Iseger bezocht onder andere de regio Johannesburg met de panoramaroute en een meerdaagse Safari door het Kruger Park. "Na een binnenlandse vlucht naar Kaapstad hebben wij de Kaapse wijnvelden en prachtige natuur (Tuinroute) mogen aanschouwen. Wat beslist een fantastische afsluiter was, was ons bezoek aan de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop waar we een paar onvergetelijke zonsondergangen zagen. De rondreis heeft ons een meer dan juist beeld gegeven van het land en haar prachtige cultuur. Omdat dit te veel is om op te noemen laten we dit over aan Helen en haar Travel Club. Het was onze droom om samen onze jongens deze fantastische trip te maken, dit is absoluut uitgekomen!"

Artikel geplaatst op woensdag 26 december 2018 - 13:44