Rodi

Schong Vis sensationeel

Het gezellige team van Schong Vis staat altijd klaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - In de visspecialiteitenzaak annex lunchroom Schong Vis hangt een relaxte en huiselijke sfeer. Eigenaar Huib Schong heeft net gebakken en laat uw verslaggever onmiddellijk een stukje kibbeling van pure kabeljauw proeven.


Aangenaam verrast en gevraagd naar het geheim roept Huib zonder nadenken: “Pure passie!" Diezelfde passie is ook weer terug te vinden in de Hollandse Nieuwe Haring. En niet zonder resultaat. “Afgelopen zomer stonden wij in de finale van de landelijke haringtest categorie Noord-Holland. We zaten bij de beste vier van Noord-Holland. Jammer genoeg zagen we de zege nipt aan onze neus voorbijgaan. Wel gaf het veel publiciteit waardoor veel mensen onze finaleharingen hebben kunnen proeven. Ik koop aan het begin van het seizoen een hele partij 'Koninginneharing' in zodat ik de hele periode topkwaliteit kan leveren. Laatst was hier een klant die noemde de haring zelfs delicaat!”, vertelt Huib trots.
Op het mediterrane terras valt heerlijk te genieten van een welverdiende lunch. Een kleine oase in de drukke stad, waar de bezoeker zich even ergens anders waant. Kortom, genoeg redenen om eens langs te komen.
Het gezellige team van Schong Vis staat altijd klaar van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18.30 uur aan de Muiderwaard 420 in Alkmaar.

Artikel geplaatst op woensdag 23 januari 2019 - 15:20