Rodi

(Advertorial)
Slapeloosheid (insomnia)

Acupunctuurbehandeling. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Slapeloosheid bestaat uit gedurende een langere periode niet in slaap kunnen komen, vroeg wakker worden of niet goed door kunnen slapen. Een verstoorde nachtrust heeft een negatieve invloed op ons functioneren gedurende de dag. Klachten zoals concentratiestoornissen, vergeetachtigheid, prikkelbaarheid, moeheid, lusteloosheid, het gevoel niet meer verder te kunnen, gevoelens van moedeloosheid hinderen je tijdens het dagelijks functioneren.


"Klachten van slapeloosheid zijn goed behandelbaar met acupunctuur. Tijdens de intake worden uw klachten in kaart gebracht om zo te achterhalen welke disbalans de oorzaak van de slapeloosheid is. Omdat niet bij iedereen de oorzaak van de slapeloosheid hetzelfde is krijgt u een op maat gemaakte behandeling", aldus Annemarie Visser van Tao Dao Acupunctuur. "Zoals de seizoenen harmonieus in elkaar overgaan zo gaan lichaamsprocessen ook harmonieus in elkaar over. Dat geldt ook voor de overgang van dag naar nacht; ontwaken, de dagelijkse activiteiten, rust in de avonduren opgevolgd door slaap."
"Dag is yang (activiteit), nacht is yin (rust). Het een kan niet bestaan zonder het ander. Bij een verstoord slaappatroon komen lichaam en geest onvoldoende tot rust, het lichaam is teveel in actie (yang) wat op langere termijn uitputting (burn out) tot gevolg heeft. Een kleine disbalans kan op den duur overgaan in een grotere disbalans. Kleine disbalansen komen door het zelfhelend vermogen van het lichaam weer in balans. Bij grotere disbalansen lukt dat vaak niet en is acupunctuur nodig om zo de lichaamsenergieën te herstructureren waardoor disbalans in het lichaam opgeheven wordt zodat lichaamsprocessen weer harmonieus in elkaar kunnen overgaan."
Voor meer informatie Annemarie Visser van Tao Dao Acupunctuur, tel. 06-42851717, e-mail: taodao@hotmail.com. Gezondheidscentrum Waterlandplein in Amsterdam noord.

Artikel geplaatst op maandag 27 maart 2017 - 11:45Reacties (0)


Reageer