Rodi

'Door mijn eigen ervaring met borstkanker kan ik mensen helpen'

Naomi Snijder, Mammacare adviseur. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Naomi Snijder (49) weet wat het is om borstkanker te krijgen. "Van tevoren kun je niet inschatten wat de impact zal zijn van borstkanker, ten eerste niet op jezelf, maar ook niet op je gezin en omgeving", vertelt ze. Na alle behandelingen paste het werk wat ze deed niet meer bij haar. Ze heeft van haar eigen ervaring haar beroep gemaakt: Mammacare adviseur. Als Mammacare adviseur meet ze borstprothesen aan met speciaal aangepaste bh’s.


In 2015 is ze gestart met haar praktijk: Borstprothese Praktijk Amsterdam. Dit is een erkend - door de SEMH: Erkenningsregeling Medische Zorg - medisch speciaalzaak. De erkenning zorgt ervoor dat zorgverzekeraars de borstprothesen vergoeden. Naast 'volle' borstprothesen zijn er ook deel-, plak-en zwemprothesen alsmede borstprothese bh’s en aangepaste badmode in de praktijk. Naomi doet het werk met veel plezier. "Mooiste moment is wanneer een vrouw weer rechtop met zelfvertrouwen en met een lach naar zichzelf kijkt in de spiegel." Zo’n moment is onbetaalbaar en waar ze het voor doet. "Mensen vragen weleens of het niet confronterend is. Dat is natuurlijk wel zo, maar ik voel dat ik er kracht en voldoening uithaal. Het is het mooiste en dankbaarste beroep dat er bestaat."
De praktijk is gevestigd in de Spanderswoudstraat 94 in Amsterdam-Noord. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur. Naomi komt graag bij de mensen thuisals iemand niet in staat is om naar de praktijk te komen. Voor een afspraak of meer informatie 06-29735963 of www.borstprothese.amsterdam.

Artikel geplaatst op maandag 12 juni 2017 - 09:16